PROGOVORIO UBICA DEVOJKE (18) IZ UROŠEVCA Suđenje se bliži kraju, ovo je rekao u završnoj reči
Facebook/ Dardan Krivaqa

- Izvinjavam se, žao mi je što sam je toliko povredio. Niko nije voleo Marigonu više nego ja. Voleo bih da mogu da vratim vreme - rekao je.

Završnu reč na sudskom ročištu protiv Krivaće i Sejdija dao je i advokat glavnog osumnjičenog Admir Salihu. On je rekao da je nakon imenovanja za advokata Dardana Krivaće na društvenim mrežama dobio skoro 2.000 pretećih poruka, piše Kosova info.

- Kada sam dobio ovaj slučaj nakon što je veliki broj kolega odbio, dobio sam najmanje 1.800 poruka na društvenim mrežama. Njih 600 je htelo da moja supruga ima sudbinu Marigone, a njih 300 da moja ćerka doživi istu sudbinu. I njih 600 da moja majka bude te sreće. Ovaj slučaj je od početka dobio negativan diskurs. Od trenutka hapšenja optuženog, cilj je bio fer i pravično suđenje. Moj cilj je bio da se poštuju prava mog branjenika. Postojao je izričit zahtev da optuženi bude testiran na drogu, ali policija nije ispunila svoju dužnost - rekao je.

On je takođe kritikovao Tužilaštvo zbog načina na koji je vodilo slučaj.

- Tužilaštvo je podiglo apsurdnu optužnicu, možda da bi sakrilo krivično delo silovanja. Čak je i stručnost slaba i pod uticajem javnosti. Tužilaštvo očigledno nije uspelo da dokaže motiv. Imali smo dokaze koje smo izneli, imali smo snimke i fotografije, ali oni ne pomažu u slučaju, a nismo ih izneli jer ne bi promenili činjenicu da je devojka mrtva - rekao je on.

Branilac je dodao da, zbog toga što nadležni nisu ispunili svoju dužnost, Marigone neće naći pravdu. On tvrdi da sud nema dokaze da je Krivaća silovao devojku.

- Bilo je važno dokazati način i razlog smrti. Uveren sam da zbog neispunjavanja dužnosti odgovornih ovaj slučaj neće naći pravdu. Ovaj slučaj će nas pratiti jer sam ubeđen da sud ne može da nađe dokaze za silovanje. Smatram da presuda treba da se zasniva na elementima da je u ovom sudu dokazano da je krivično delo izvršeno pod dejstvom opojnih materija - dodao je.

Drugi optuženi, Arber Sejdiu, nije se izjasnio, samo je podržao reč advokata. Konačnim izjavama stranaka okončana je sudska revizija ovog slučaja, čeka se samo presuda.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading