ZVER BEZ EMOCIJA Svi detalji s početka suđenja monstrumu koji je držao ćerku kao robinju u kadi! (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Suđenje Urošu Pašajliću (38), koji je optužen da je ćerku L. P. (8) 15 meseci držao zarobljenu u kadi u svom stanu u Mirijevu, i to bez hrane, vode i adekvatne nege, počelo je juče pred Prvim osnovim sudom u Beogradu.

On je maricom doveden ispred zgrade suda, a u sudnicu su ga sprovela dvojica stražara, koji se nisu odvajali od njega.

Na sebi je imao roze majicu i farmerke, a dok je išao ka sudnici nije pokazao nikakvu emociju na licu, niti reakciju.

U sudnici je proveo pet minuta jer je suđenje odloženo za 8. septembar zbog izostanka njegovog advokata Nemanje Lukića, koji je obavestio sud pisanim putem da je na odmoru do 15. avgusta.

Sudija je Pašajlića pitao da li je upoznat s tim da njegov branilac neće da prisustvuje suđenju i on je odgovorio da jeste.

Na pitanje sudije da li će njegov advokat ubuduće dolaziti na suđenja, Pašajlić je kratko rekao: „Hoće“.

Podsetimo, Pašajlić je uhapšen 28. marta, pre tačno četiri meseca, zbog sumnje da je ćerku držao kao robinju.

Za stravičan slučaj saznalo se kada je njegova partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči u kojem je živela s njim 15 meseci, uspela da pobegne i prijavi policiji. Nadležnima je ispričala da ju je Pašajlić danima tukao i pretio joj, kao i da joj je rekao: „Moja ćerka iz prvog braka nema šta da jede.“

ZVER BEZ EMOCIJA Svi detalji s početka suđenja monstrumu koji je držao ćerku kao robinju u kadi! (FOTO/VIDEO)

Foto: Alo!

 

Jedna policajka odmah je otišla u stan i opisala u kakvom je stanju zatekla devojčicu.

- Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica, koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu s kapuljačom, donji deo trenerke. Odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi - izjavila je navodno policajka.

Tokom pretresa stana Pašajlić je pobegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u stanu svog prijatelja na Karaburmi. Kada je sproveden na saslušanje, nije čak pitao ni u kakvom mu je stanju ćerka.

Njemu se optužnicom stavljaju na teret krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje maloletne ćerke.

Takođe, prema optužnici, optužen je i za nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje partnerke koja ga je prijavila, a koju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio joj, vređao je i držao zatočenu kao i sopstvenu ćerku.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu

Tužilaštvo je ranije saopštilo da će za svako krivično delo za koje je Pašajlić optužen da zatraži maksimalne kazne, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i alkoholičara u skladu s nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading