Vuk Radivojević na utakmici
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Vuk Radivojević (39), bivši košarkaš i kapiten KK Crvena zvezda, uhapšen je juče zbog sumnje da je nakon izlaska u noćni klub pretukao svoju suprugu L. R. (40) u kući na Zvezdari. 

Kako saznajemo, nasilje se dogodilo u periodu između dva i tri sata posle ponoći, kada je žena prijavila slučaj.

- Radovojević je, navodno, cele večeri u klubu nazdravljao sa pevačicom, a njegova supruga je sve to posmatrala. Sumnja se da mu je ona zamerila na tome, zbog čega su se najpre posvađali, a potom izašli iz lokala - navodi naš izvor.

Udaljen iz stana i dobio zabranu prilaska žrtvi

Policija je posle hapšenja Vuka Radivojevića u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici osumnjičenom izrekla dve hitne mere - privremenu  zabranu da kontaktira sa žrtvom nasilja i da joj prilazi, kao i privremeno udaljenje iz stana.

Kako dodaje, bivši as Zvezde navodno je suprugu prvo napao u kolima, a potom i po dolasku u njihov zajednički stan.

- Nastavili su da se svađaju u automobilu, nakon čega je Radivojević, kako se sumnja, prvi put te večeri nekoliko puta udario ženu. Kada su došli u stan, opet ju je krvnički udario u glavu, usled čega joj je pukla bubna opna. Žena je s teškim povredama primljena u bolnicu - objašnjava naš sagovornik.

Vuk Radivojević

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Osumnjičeniom za nasilje u porodici određeno je zadržavanje do 48 časova i on će danas biti saslušan pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu. Biće pribavljen i izveštaj Centra za socijalni rad, podaci o potencijalnim svedocima i dokumentacija o stepenu povreda koje ima žrtva. Preduzeće se i sve radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Ipak, žrtva nasilja juče se oglasila za medije i navela da suprug nije imao nameru da je udari, što je suprotno od onoga što je ispričala policiji, a kasnije potvrdilo i tužilaštvo.

Vuk Radivojević

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Sa crveno-belima upisao dva kupa

Vuk Radivojević karijeru je započeo u prvom timu Sloge 2002. godine. Cvena zvezda dovela ga je godinu dana kasnije nakon što je zapao za oko trenera Zmaga Sagadina. Odigrao je niz sezona i upisao dva nacionalna kupa 2004. i 2006. godine. To ga je preporučilo selektoru Moki Slavniću, pa je nastupao za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2007. Iste godine prešao je u špansku Fuenlabradu, a u Crvenu zvezdu vratio se u sezoni 2009/10 da bi naredu sezonu proveo u FMP-u iz Železnika. Treći put se Zvezdi vratio 2011. godine. Karijeru je završio u Igokei 2019. godine.

 

- On me je sam dovezao do bolnice, gde su morali po službenoj dužnosti da pozovu policiju. Tražila sam da ga puste što pre, ne želim da se pokreće nikakav postupak protiv njega, da mu se ne unište život i karijera. On nije imao nameru da me udari tako snažno i nije se dogodilo baš onako kako prenose mediji - tvrdi L. R.

Kako kaže, oni su to veče bili u kolima, ali nije precizirala gde su se uputili u dva ujutru.

- Dete nam plače ceo dan, zabrinulo se. Zvali su nas kumovi, prijatelji iz inostranstva da pitaju šta se dogodilo i u kakvom sam ja to stanju - tvrdi ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading