Porodica nestalog Srbina u Grčkoj
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Konačno potvrđeno! Telo muškarca koje je pronađeno kod ostrva Serifos u Grčkoj pripada Radovanu Juračiću (44) iz Kikinde, koji je misteriozno nestao na brodu kada se uputio ka ostrvu Kos! DNK analiza pokazala je da je pronađeno telo Srbina, a njegova porodica, nažalost, ne zna kada će ga sahraniti, jer nema novca da plati preskupi prenos tela!

Radovan Juračić (44) iz Kikinde se 29. maja u večernjim satima zbog posla ukrcao na brod u Atini, kojim je trebalo da stigne na ostrvo Kos. Međutim, nesrećni Radovan na to ostrvo nikada nije stigao, a posle više dana pronađeno je nedaleko od ostrva Serifos telo za koje se sumnjalo da pripada upravo Radovanu.

Nažalost, porodica je gotovo dva meseca živela u neizvesnosti, jer nisu dobili potvrdu da li je telo koje pronađeno Radovanovo. Majka je dala svoj DNK, kako bi se izvršilo upoređivanje genetskog materijala, na čije rezultate je porodica takođe dugo čekala.

Račun porodice Juračić

Ukoliko želite da pomognete porodici Juračić kako bi mogli da prenesu telo svog voljenog Radovana u Srbiju, možete uplatiti novac na ova dva računa:

Dragana Juračić, ul. Banatska 5a, Kikinda

Dinarski: 250204005918150020

Devizni: /RS35250204002045121022

- Potvrđen je DNK, dobili smo od ambasade zvanično potvrdu. Sad ćemo videti kako telo da se prenese, jer cenovnik je strašan. Ne znam šta će porodica uraditi. Sve zavisi od novca kada će telo biti preneto u Srbiju. Nažalost, niko ne može da im pomogne - rekao je ekskluzivno za Alo! grčki novinar Aleksandar Vidaković, koji nesebično pomaže porodici Juračić.

Nažalost, posle više nedelja i dalje je misterija šta se kobne noći dogodilo na brodu. Nadzorne kamere usnimile su Kikinđanina kako se ukrcava na brod, ali ne i da ga napušta. Njegove stvari pronađene su na brodu, a prema rečima svedoka, čak je viđen kako izlazi na palubu. Međutim, niko nije video kada je upao u more i kako je nestao, a kamere ne pokrivaju spoljnu stranu broda.

- Juračić se na brod ukrcao oko 22 sata kada i ostali putnici. Prema nekim pretpostavkama, izašao je van kabine oko 22.15, a procenjuje se da je misteriozno nestao upravo između 22.15 i 22.30. Šta se dogodilo u tih 15 minuta, glavno je pitanje kojim se bave istražni organi. Niko nije video šta se dogodilo, što je jako čudno s obzirom na to da se na tom brodu nalazi 600 zaposlenih, a za samo četiri godine tri osobe su nestale na tom istom brodu - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Samoubistvo je odmah isključeno, a porodica sumnja da je nesrećni Radovan video „nešto što ne treba“- navodio je izvor ranije.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading