Šverc
Foto: Alo/Uprava carina Republike Srbije

Tako su carinici 8. jula 2023. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja vozača jednog kombija.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kombi strane registracije, kojim su iz Austrije putovala trojica putnika. Prilikom susreta sa carinicima vozač je prijavio polovan nameštaj, dok su njegovi saputnici rekli da sa sobom nose lični prtljag.

Međutim, pored prijavljenog upotrebljavanog nameštaja, u tovarnom delu kombija se našlo i 18 kartonskih kutija ispunjenih raznim francuskim i italijanskim vinima. Кako se radi o specifičnoj akciznoj robi, njena tačna vrednost će tek biti komisijski utvrđena, ali se svakako radi o vinima poznatih robnih marki (Chateau La Fleur, Corton Grand Cru, Biserno, Vega Sicilia i dr.), čije se tržišne cene kreću u rasponu od 100 do 3000 evra po boci.

Iz Carine podsećaju da prema važećim propisima putnici u svom ličnom prtljagu mogu da ponesu i alkoholno piće, ali je količina ograničena na 1 litar žestokog pića, 1 litar penušavih ili likerskih vina i 1 litar ostalih vina ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading