SVAKI PUT KAD ME UBICA MOG SINA POGLEDA U OČI, UTROBA MI SE POMERI Majci ubijenog Stefana (18) je život stao kad je on ubijen
Foto: Alo/Printscreen/facebook/Stefan Filić

Posle tri i po godine danas se prvi put oglašava majka Stefana Filića koji je u februaru 2020. ubijen u Velikoj Plani, piše Republika. Navode, očajnu majku isprovociralo je današnje suđenje za ubistvo njenog sina, na kojem su u Višem sudu u Smederevu iznete završne reči

Ovo je ponovni postupak nakon što su u januru 2022. godine Nikola Bojović i Mitar Pandurević osuđeni na 18 i 15 godina zatvora i ta presuda je oborena.

Porodica ubijenog mladića  je danas priložila sudu i peticiju od oko 5,250 potpisnika, građana Velike Plane i šire okoline, kojom traže pritvor za Mitra Pandurevića umesto mere kućnog pritvora sa nanogvicom.

- Strašno je živeti bez sina, bez deteta za primer, koje su ti ubili na pravdi Boga - rekla je Ljubinka Filić. 

Dok plače, neutešna žena govori da je za nju život stao onog trena kad je saznala da joj je sin upucan. Ističe da su ubice njenog sina bahati mladi ljudi koji nju i njene najmilije provociraju kad god se sretnu, umesto da spuste glavu.

- Umrem svaki put kad pogledam ubice svog deteta  jer ne razumem otkuda taj poriv u mladom čoveku da oduzme nečiji živo bez razloga za to. Ne mogu da shvatim da majka takvog deteta, koje je ubilo tvoje moze da te  gleda pravo u oči, bezobrazno i drsko, ne bi li te valjda još dodatno povredila.

- Ne razumem kako postoji neko ko može da šutne nepomično biće u glavu i odšteta posle toga kući, zajedno sa svojim pomagačem kao da ide na piće, a na asfaltu ostave nepomičnog momka čiji brat doziva u pomoć i plače - govori Ljubinka.

Ističe, da takvu bezobzirnost mogu da pokažu samo samožive osobe koje su svesne počinjenog dela i svesni posledica koje mogu nastupiti.

- Oni su bili svesni dok su ubijali i sada kada se brane. Za sve vreme suđenja  ni trunka kajanja  nije bilo na njihovim licima,samo negiranje počinjenog dela - priča očajna majka. 

Navodi da su obojica optuženih od najranije mladosti poznati policiji po bahatom ponašanju i fizičkim napadima, na uglavnom, mlađe od sebe.

- Napali su decu od jedva 16 godina,da pokažu svoju silu,da demonstriraju svoju nadmoć. Radi se o mladićma  protiv kojih su se vodili postupci, protiv Pandurevića za posedovanje droge, i koji su osuđivani za nasilje. Njih neko štiti i brani i time im daje krila da ponovo biju i ubiju nevinu decu - priča Filićeva.

Kaže da ranije nije imala snage da govori, ali sada neće da dopusti da se ubice izvuku. 

- Utroba mi se  pomeri kad samo pomislim na koji način su mi nasilno oduzeli mog andjela. Igrali su se Boga, imali dovoljno hrabrosti da ga istrgnu iz mog zagrljaja, a sada od  mene očekuju da oprostim i da zaboravim,kako bi oni mogli svojim majkama u zagrljaj.

Nemoj da niko traži to  od mene,nemoj da mi sole ranu.Sada sam samo senka koja je prividno tu, nedovoljno sposobna da se nađem drugom detetu.

Ja samo želim da odgovaraju za ono što su počinili,da budu maksimalno  kažnjeni,kako bi moje nedužno dete konačno našlo mir koji zaslužuje.

Tri godine slušam njihovo vađenje,njihove laži,njihovu sramnu odbranu,sve veće provokacije, njihovih nesavesnih roditelja i mislim da konačno zaslužujem da ih vidim iza rešetaka- bolno poručuje majka.

Tužilaštvo je danas tražilo maksimalne kazne za obojicu optuženih, a izricanje presude je zakazano za 11. jul.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading