ALO! SAZNAJE: Jovana izdali njegovi saradnici!
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako smo ranije pisali, Jovan V. teško je ranjen na magistralnom putu Cetinje - Budva, na samom izlazu iz Cetinja. Reč je u organizovanoj sačekuši u kojoj je na njega ispaljeno čak četiri metka dok je izlazio iz svog automobila.

- Nova saznanja ukazuju na to da su u sačekuši učestvovala zapravo dva napadača kojima se gubi svaki trag. Pobegli su automobilom „reno klio“, iz kojeg su i otvorili vatru na Jovana, koji je kasnije pronađen spaljen nekoliko kilometara dalje na Obzovici. U spaljenom vozilu nalazila se i automatska puška. Juče je pronađen i motocikl kojim su napadači nastavili svoj beg - navodi izvor Alo!

ALO! SAZNAJE: Jovana izdali njegovi saradnici!

Uprava policija Crna Gora

 

 

Iz Uprave policije navedeno je da je Jovan u policijskim evidencijama registrovan kao osoba bliska organizovanoj kriminalnoj grupi „Kavači“ i da u tome možda leži motiv napada na njega, prenose crnogorski mediji.

Napadače snimile kamere

Policija je saopštila da u saradnji sa nadležnim tužilaštvom čini sve da rasvetli krivično delo u kom je Jovan V. ranjen. Oni su u utorak satima uzimali tragove sa lica mesta, ali i lokacije na kojoj je pronađen zapaljeni automobil. Pregledali su i snimke nadzornih kamera koji će im, kako se veruje, pomoći u istrazi.

Naš sagovornik navodi da je reč o dobro i do detalja organizovanoj sačekuši.

-  Prvi izveštaji ukazuju na to da su u napadu učestvovale dve osobe. Jedan je vozio, a drugi je pucao. Sumnjamo da su oni bili dobro informisani o njegovom kretanju i navikama. Sada je akcenat na pronalaženju tih napadača, a posle i naručioca. Istražujemo ko je sve znao, odnosno kome je Jovan rekao da će ići u servis svoga oca jer su mu napadači tamo i spremili sačekušu. Oni su viđeni dok sede u parkiranom „kliju“ gledajući u pravcu iz koga je Jovan došao. Očigledno je neko iz njemu bliskog okruženja dojavio suparnicima vreme i mesto dolaska i tako sebi obezbedio određene povlastice - rekao je izvor.

ALO! SAZNAJE: Jovana izdali njegovi saradnici!

Foto: Printscreen/SKY

 

 

Sumnja se da motiv sačekuše leži u borbi za prevlast nad Budvom.

- Sumnja se da iza pokušaja ubistva stoji škaljarski klan, čije su vođe navodno saznale da šef „kavčana“ Radoje Zvicer planira da oformi novu ekipu i preuzme prevlast u Budvi. Informacije do kojih su istražitelji došli ukazuju na to da su njegove aktivnosti sigurno došle do osobe koja navodno Budvu drži pod kontrolom u kriminalnom smislu. Ta osoba je nedavno izašla iz zatvora - objasnio je izvor, i dodao da je jedan od metaka Jovanu prošao pored srca, ali da je on sada u stabilnom stanju.

Jovan šuruje s poznatim kavčanima

Jovan V. je u bezbednosnim službama označen kao pripadnik cetinjskog ogranka kavačkog klana. Bio je blizak prijatelj ubijenog Andrije Gazivode, koji je likvidiran u februaru 2020. godine na Cetinju ispred teretane koja se nalazi u sklopu Sportskog centra „Lovćen“. Takođe važi i za prijatelja s „kavčaninom“ Vojinom Stuparom (42), koji je nedavno upucan kod tunela Vrmac Kotora. Kako je Alo! otkrio, u njega su navodno pucali upravo „kavčani“, i to zbog sumnje da je upropastio pošiljku od 850 kilograma kokaina koji je zaplenjen u Australiji. Vojin Stupar je, inače, zet Igora Božovića, jednog od šefova „kavčana“. Takođe, Jovan je bio ranjen po nogama u novembru 2019. godine, kada je na njega pucano, kako se tad sumnjalo, radi opomene.

- Odmah po ranjavanju s Jovanom su pričali inspektori, međutim, on je odbio saradnju, rekavši da se nikome nije zamerio niti zna ko bi i zašto pokušao da ga ubije. Po pokušaju Jovanovog ubistva, primećeno je da se mlađi momci grupišu na Cetinju i u Budvi, te da se zbog toga ne isključuje mogućnost novih sukoba - kaže izvor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading