Ivanin ubica promenio lični opis i pobegao u Albaniju?
Foto: Privatna arhiva/Printscreen

Telo ubijene studentkinje pronašla su njena braća 24. decembra prošle godine u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu bez znakova života. Odmah su pozvali policiju, a nakon opsežne istrage sumnja je pala na državljanina Crne Gore Jetmira Gočaja iz sela Vusanje kod Gusinja. Na teret mu se stavlja teško ubistvo iz niskih pobuda i ljubomore.

Ubicu snimile kamere

Gočaja je kamera snimila kako u noći kada se pretpostavlja da se desio zločin ulazi u stan sa Ivanom. On se u danima nakon ubistva od nje opraštao na društvenim mrežama i davao izjave za medije, tvrdeći da je kod kuće u Crnoj Gori i da ga niko ne traži zbog ubistva. Nakon što je zvanično osumnjičen, ugasio je profile na društvenim mrežama, uništio karticu mobilnog telefona i bukvalno nestao bez traga.

tvit

Printscreen

 

 

Sudija Višeg suda u Beogradu je 16. januara ove godine raspisao međunarodnu poternicu za Gočajem. Njemu je u odsustvu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Srbiju je, kako se pretpostavlja, napustio odmah nakon ubistva, a kada i kako je (i da li je) izašao iz Crne Gore nije poznato.

Nabavio lažna dokumenta

Navodno je nabavio lažna dokumenta i promenio lični opis. Sumnja se da je Gočaj lažne isprave nabavio u Albaniji, gde ima rodbinu. Crnogorska policija nije ga zatekla na poznatim adresama.

Iz Uprave policije su krajem januara za "Dan" saopštili da Jetmira Gočaja nisu zatekli na poznatim adresama nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u Beogradu ubio Ivanu Krivokapić.

– Službenici Uprave policije, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili su provere u cilju lociranja i lišenja slobode G.J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštili su tada iz policije.

– Istražitelji u Crnoj Gori, u kojoj je Gočaj živeo, izvršili su sve provere u cilju njegovog lociranja i hapšenja. Ispitali su njegovu najbližu rodbinu i prijatelje, ali su svi govorili isto: da ga nisu videli, da tu nije dolazio i da ne znaju gde je. Takođe, nije pronađen nijedan dokaz da se nakon ubistva krio u Crnoj Gori, već je sve od samog početka ukazivalo na to da je u Albaniji i da mu tamo pomažu – objavio je "Telegraf" pozivajući se na izvore iz istrage.

Ivana se branila

Kada su pronašli telo ubijene studentkinje, njen stan je bio zaključan iznutra, pa se od starta pretpostavljalo da je ubica poznavao Ivanu i da ga je ona pustila u stan. U stanu nije bilo tragova premetačine, a jedina stvar koja je nestala bili su ključevi.

Kako je saopšteno, veštačenje DNK tragova pronađenih ispod Ivaninih noktiju odvelo je istražne organe do Gočaja. Pretpostavljaju da se devojka branila od napadača. Sumnja se da ju je ubica jednom rukom davio, a drugom joj začepio nos i da je tako nastupila smrt kod nesrećne devojke.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading