preminuo petar m
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Uroš Blažić (21), koji je osumnjičen za masovno ubistvo, u P. M. je ispalio najmanje četiri metka. Jedan mu je probio plućno krilo, drugi, i verovatno najkobniji, pogodio ga je u abdomen, zbog čega mu je izvađen i jedan bubreg.

Kako saznajemo, iako najteže ranjen od četvoro koji su još u bolnici, P. M. nikada nije gubio optimizam i verovao je da će pobediti smrt.

- Polako se oporavljao, komunicirao s lekarima, šaputao im da veruje u dobar ishod i da će preživeti. Celo Malo Orašje verovalo je u to i molilo se za njega. Ipak, pre dva dana situacija je počela da se pogoršava. I pored borbe lekara za njegov život, on se povukao u sebe i u selo uneo novu tugu - kaže naš izvor.

preminuo petar m

MUP

 

 

Monstum tukao cimera u ćeliji zato što hrče?!

Uroš Blažić nedavno je podivljao nakon što je vraćen u smederevski pritvor iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je bio na psihijatrijskom veštačenju.

Proteklog utorka, samo nekoliko sati nakon što je smešten u ćeliju, navodno je izudarao cimera jer je hrkao?! Zatvorski čuvari brzo su reagovali i uspeli da ga obuzdaju i protiv njega je podneta prekršajna prijava.

 

Oni koji su ga dobro poznavali objašnjavaju da je bio neka vrsta zaštitnog znaka Malog Orašja.

- Uvek nasmejan, ljubazan, prijatan, vedar... Širio je dobrotu i plemenitost. Bio je i ozbiljan vernik. Voleo je tradiciju. Uticao je na decu da uče o folkloru umesto da provode vreme na internetu. Zahvaljujući P. M. , učili su srpsku ćirilicu u KUD „Malo Orašje“. Svima će mnogo nedostajati, a posebno porodici i njegovim malim folklorašima - objašnjava naš sagovornik.

Potresna vest o tragičnoj smrti objavljena je na Fejsbuku crkve u Malom Orašju.

„Vest o smrti još jedne žrtve masovnog ubice, našeg dragog P. M. , zadesila nas je u večernjim časovima praznika Svetog Apostola Vartolomeja, naše slave. Povodom smrti P. M.  Sveta Crkva izjavljuje saučešće porodici preminulog. Molimo sve parohijane da pomenu našeg brata P. M. u svojim zaupokojenim molitvama. Naš brat P. je redovno dolazio u crkvu i ove godine je po Božjem promislu postio ceo Veliki post i pričestio se Svetim tajnama Hristovim na Vaskrs. P. je imao želju da proslavi praznik Svetih apostola Petra i Pavla kao svoju krsnu slavu. Takođe je brat P. M. imao želju da naše selo oživi i obnovi mnoge izvore i znamenita mesta kako bi očuvao tradiciju koju je imao kao vodič za bolje sutra. Voleo je folklor i bio njegov predsednik u našem selu. Voleo je druženje, ljude, zabavu i ljubav koja nas okružuje. A i ljudi su voleli njega, i još uvek ga vole i uvek će ga voleti. Hristos Vaskrse! Od Gospoda Carstvo nebesko! Amin“, piše u objavi crkve u Malom Orašju.

Podsetimo, krvavi pir u selima kod Mladenovca dogodio se 4. maja u večernjim satima. Uroš Blažić je tada hicima iz automatske puške ubio osam osoba, dok je 14 ranio.

On je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da je kobnog dana hteo da zastraši stanovništvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading