Porodica nestalog Srbina u Grčkoj
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Ono što najviše boli njegovu suprugu Draganu i sestru Dijanu je neizvesnost i agonija jer tok događaja kobnog dana još uvek nije poznat policiji, a u istaživanju ima mnogo nelogičnosti.

- Neizvesnost da li je pronađeno telo našeg Radovana boli svakog minuta, još uvek ništa ne znamo, od sina ništa ne možemo da krijemo, a maloj ćerki govorimo da će se tata vratiti kući - priča kroz uzdah Dragana i dodaje:

- Njegova sestra Dijana i ja znale smo da nešto nije u redu jer je Radovan toliko odgovoran i brižan da se javi i kad krene u prodavnicu a kamoli na put. Radovan se čuo sa ženom kada je ušao na plovilo i po njenim rečima delovao je normalno. Takođe, rekao joj je da će joj se javiti ujutru kad stigne. Međutim, to se nije desilo, a signal njegovog telefona registrovan je poslednji put na Rodosu, koji je poslednja stanica broda na koji se Radovan ukrcao.

- Postavlja se pitanje otkud Radovanov telefon na Rodosu? Ono što je, takođe, čudno u ovom slučaju jeste to što je pasoš nestalog Srbina pronađen na trajektu kojim je putovao odvojeno od drugih njegovih stvari.

- Njegov pasoš je sa ostalim srpskim pasošima, koji su izgubljeni ili ukradeni, poštom poslati našoj ambasadi u Atini uz napomenu da je pronađen na trajektu. Dokument je navodno pronađen 8. juna. Dodatno ih brine to što je kompaniji broda trebalo dve nedelje da pošalju snimke sa kamera s trajekta od 29. maja.

- Želimo da se policija skoncentriše na istragu događaja na brodu, da se ponovo pregledaju sve kamere sa video-nadzora, a ne samo sa ulaza, nemoguće je da tako jedan veliki i luksuzni brod nema više kamera - kaže Dijana na ivici suza i dodaje:

- Kao i da uzmu u obzir činjenicu da na brodu postoji nekoliko paluba sa kojih se ne može prosto ili slučajno upasti u more i da se na taj način tačno utvrdi šta se dogodilo i kako je sve prošlo toliko neprimećeno, čak i da niko nije na brodu čuo njegov telefon koji je zvonio satima. Ona kaže da uprkos tvrdnjma medija, nadležni u Grčkoj nisu tražili analizu DNK da bi utvrdili da je na ostrvu Serifos pronađeno Radovanovo telo.

- Još nas nisu pozvali i nismo sigurni čije su telo našli. Znamo samo da je obdukcija gotova i da je smrt nastupil utapanjem. Ona je dodala da ukoliko se potvrdi da je njen brat nađen mrtav, porodica će istrajati u nameri da otkrije kako je i zašto završio u moru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading