Veselin Veso Jovivić
Foto: Alo/Printscreen/Legende devedesetih

Slovenija ga je, zapravo, kako piše i na stranici "Legende devedesetih", znala kao nekrunisanog kralja mafije u ovoj zemlji. Pričali su da je bio žrtva obračuna između crnogorskog i albanskog podzemlja u Ljubljani.

Veselin Jovović je bio strah i trepet za ostale klanove u slovenačkom podzemlju. Po drugima, bio je uspešan, moderan biznismen, poslovni čovek za 21. vek.

- Rođen u selu Rastovcu, desetak kilometara udaljenom od Nikšića. Cim je završio zanat u Nikšiću, sestra od tetke odvela ga je u Kranj da ga zaposli.
Ostao u Kranju sve do 1992. godine. Pošto nije hteo da uzme slovenačko državljanstvo, prodao je stan i sa suprugom i decom došao u Nikšić, u Rastovac, gde su on i brat Vukašin vec ranije bili sagradili veliku i lepu kuću.
Bavio se trgovinom i uvozom i druge robe iz inostranstva pa se 1994. godine ponovo vratio u Sloveniju i skrasio u Ljubljani. Registrovao je uvozno-izvoznu firmu "Bata" i iz Austrije, Nemačke, Italije i drugih zemalja počeo da uvozi prehrambene proizvode, deterdžente i drugu raznovrsnu robu za Jugoslaviju. Zarađivao je dobro pa je kupio u centru Ljubljane stan i luksuznu vilu u Podutiku, ćetiri kilometra od centra grada - piše na stranici.

Inače, široj slovenačkoj javnosti pročuo se u martu 1998. godine kada je u spektakularnoj akciji specijalaca uhapšen u jednom kafiću u centru Ljubljane, zajedno sa Seadom Softićem, pod sumnjom da se bavio reketom. Pričalo se da mu je to namestio jedan biznismen, koji je Jovoviću dugovao 20.000 maraka i da je tog dana trebalo da mu ih vrati u kafiću "Nostalgija". Umesto para, on je doveo policiju...

 

 

Veselin Jovović ustreljen je 7. juna 1998. u "Latino-baru", pucnjem s leđa, u potiljak. Policija je, odmah po likvidaciji napravila foto-robot ubice i raspisala poternicu sa nagradom od 11.000 maraka svakome ko na bilo koji način ukaže na trag do zločinca. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading