Mladić koji se utopio una Adi
Foto: Alo/Društvene mreže

- Ljudi nemaju reči da se zahvale što je moj sin pokušao da izvuče Stefana iz vode. Na žalost nije uspeo, pa je i on sam nastradao. Rekli su mi da je Stefan bio neplivač - priča Nenad Stevanović za Novosti.

- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu Milan pruža nogu, dok svi ostali beže. Niko nije držao Milana, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne dece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spase Stefana, koji se davio. Oni su svi pobegli, samo je Milan ostao da pomogne, a dete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona.

Velika tragedija desila se kada su Milan i Stefan bili na Adi proslavljajući kraj školske godine sa osmim razredom Milanove devojke. Deca iz osmog razreda su sa pontona na delu gde je zabranjeno plivanje i gde pristaju veslači i kajakaši blizu vodoskoka na Adi, poskakala u jezero. Na tom mestu je dubina pet metara i velika je trava. Nikome nije jasno zašto je Stefan skočio u vodu ako nije znao da pliva.

Na pitanje da li ga je možda neko od dece gurnuo, pa možda i slučajno, Nenad nam kaže da su mu rekli da je sam skočio.

- Ne bih nikoga da krivim, samo želim da apelujem na sve nadležne da se ubuduće ne dozvoljava deci da poslednjeg dana škole dolaze na Adu, skaču u vodu i kupaju se. Neka se postave policijske patrole, koje će im zabranjivati i vraćati ih.

Stefan Č. i Milan Stevanović biće sahranjeni u petak na groblju Orlovača. Stefanova sahrana je u 12 časova, a Milanova u 14. Porodice će sat vremena ranije primati saučešće u kapelama na groblju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading