PARTNERI, SINOVI, KOMŠIJE DALI SEBI ZA PRAVO DA IM ODUZMU ŽIVOT Za 159 dana ubijeno 17 žena i dve devojčice
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Nožem ubio suprugu i sina

Ruski državljanin G. A. B. (51) usmrtio je sina G. A. A. (9) i suprugu G. O. B. (50), pa se obesio u stanu u Pančevu, a njihova tela nađena su u noći 6. juna.

- On je bio hirurg, a ona pedijatar. Došli su prošle godine u Pančevu kako bi izbegli mobilizaciju. Videli smo Rusa kako se igrao sa sinom u dvorištu. Nasmejani... Sa njima je živeo i njen sin iz prvog braka, ali je deportovan kako bi učestvovao u ratu. Čujem da ih je ubio nožem - rekao je za Telegraf.rs jedan od komšija i dodao da je "krvi bilo u celom stanu".

Sumnja se da je muškarac suprugu i sina ubio na spavanju. Njihova tela policija je pronašla u odvojenim krevetima.

Kako je rekao sagovornik Telegrafa blizak istrazi, prvi rezultati istrage pokazali su da je Rus sina najverovatnije ugušio jorganom, ali je nakon toga rečeno da ga je udavio rukama, a ženu po vratu isekao nožem.

"Pozdrav, ja sam ćerka G. O. B., nje već 12 sati nema na internetu, potrebna mi je vaša pomoć", ovim rečima se u grupi koja okuplja Ruse u Pančevu obratila ćerka žene čije je telo pronađeno u stanu na Kotežu u Pančevu.

Ona je tu poruku poslala u 21.11 sati na grupi na Telegramu, u šta je Telegraf imao uvid, ne sluteći zašto joj se majka ne javlja. Zahvaljujući toj poruci, klupko je počelo da se odmotava, a poruke o njihovom kretanju i životu su se samo nizale i bile sve dramatičnije kako je vreme odmicalo.

Braća mu pomagala u zločinu

M. Đ. (63), D. Đ. (65) i D. Đ (45) iz Ćićevca uhapšeni su zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu. Oni su života lišili ženu R. J. (52) iz Jagodine.

M. Đ. je navodno bio partner, a sumnja se da su mu braća pomagala u zločinu. Sumnjiče se da su želi zadali više udaraca po  glavi i telu. Prema prvim informacijama, M. Đ. je svoju partnerku tukao drvenom motkom dok se nije onesvestila.

Žena je prevezena u kruševačku Opštu bolnicu gde je, od zadobijenih povreda, preminula.

- U pitanju su tri brata. Ta žena je živela kod njih. Moj otac ju je nedavno video sa njima u dvorištu, ali ne znamo ko ju je ubio, ni kako. Ne znamo s kim je od njih trojice bila u vezi, ali svi zajedno su živeli u toj kući - rekao je nakon zločina komšija za Telegraf.rs.

R. J. (52) iz Jagodine nađeno je na periferiji Ćićevca kod Kruševca, u kući M. Đ. (63), s kojim je navodno bila u emotivnoj vezi, a koji je i osumnjičen za njenu smrt. Uhapšena su i braća njenog partnera, zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu.

Ubio bivšu partnerku, pa izvršio samoubistvo

Ivana R. (27) ubijena je je početkom maja kada je u njen kozmetički salon uleteo njen bivši partner V. R. (34).

V. R. je ranije prijavljivan za nasilje i bila mu je određena hitna mera zabrane prilaska devojci, kao i udaljavanje iz stana, a oduzeto mu je i so oružje koje je imao, zbog nasilja koje je nekoliko dana ranije počinio nad Ivanom.

Nakon ubistva, V. R. je pucao sebi u glavu.

Bio je prodavac oružja u prodavnici koja se nalazi u blizini kozmetičkog salona, odnosno solarijuma, koji je Ivana držala.

- Ništa nije ukazivalo na ono što sledi. Postoji mogućnost da ju je ubio zbog salona. Valjda je joj je kupio salon ili pomogao oko njega, pa je bes proradio nakon što su raskinuli. Ipak, sve i da je to razlog, mogao je naći drugi način da podele vlasništvo, bilo šta drugo, samo ne ovakav kraj - rekla je poznanica V. R.

Pucao u suprugu, pa sebe

U noći 3. maja došlo je do ubistva u Staroj Pazovi, pisao je RTB Stara Pazova.

Muškarac (82) je iz vatrenog oružja ubio suprugu (71), a potom izvršio samoubistvo.

Slučaj je u javnosti ostao pod velom misterije, što zbog toga što iz njihovog domaćinstva nije bilo prijave za bilo kakvu vrstu nasilja, što jer je 3. i 4. maja došlo do dva masovna ubistva.

Ubio majku čekićem

Danica N. (75) iz osipaonice kod Smedereva izgubila je borbu za život, koja je trajala nešto više od mesec dana. Nju je 23. februara čekićem "Barozom" dva puta u glavu udario sin D. N. (51).

U bolnicu je primljena sa prelomom lobanje i kontuzijom mozga.

D. N. je, pod dejstvom alkohola, majku udarao dok se nije onesvestila, u bolnicu je primljena u teškom stanju. Obdukcija je pokazala jezive povrede koje joj je sin zadao po celom telu.

U trenutku hapšenja imao je više od dva promila alkohola u krvi.

Ubio majku, pa sebe

Poslednji u stravičnom nizu femicida dogodio se u Rumi, kada je penzionisani pukovnik Goran Randulić ubio majku, pa sebe.

Tela je u sredu, 24. aprila, pronašla jedna od Goranovih ćerki. Oruužje kojim je izvršen zločin pronađeno je u stanu.

- Starica je ležala na krevetu u sobi, a njen sin je bio kod ulaznih vrata. Tokom uviđaja pronađene su dve čaure, što ukazuje da je majku usmrtio jed­nim hicem, a drugim se ubio - naveo je Telegrafov izvor iz istrage, dodajući da ga ne čudi to što su stanari iz zgrade rekli da ništa ni­su čuli.

- Pucanj ne mora da se čuje, jer tu ima više faktora. Možda su prozo­ri bili zatvoreni, ili u okolnim stanovima u tom trenutku nije bilo nikog, ili je možda vladala bu­ka... Hodnikom u tom tre­nutku niko nije prolazio - dodaje.

Goran se sa poro­dicom devedesetih godina iz Trepče doselio u Rumu, odakle je otišao u vojnu penziju. U stanu je živeo sa majkom Zlatom i supru­gom Zoricom, dok su mu dve ćerke u Beogradu. Zločin se dogodio u danu kada mu je preminula tašta.

- Zorica je u sredu otišla u Trepču da or­ganizuje sve oko sahrane svoje majke, koja je bila zakazana za četvrtak. Da li je ona zvala u stan, pa joj se niko nije javljao, a onda poslala ćerku da proveri šta je sa Goranom i Zla­tom, stvarno ne znam. Šta je tu ženu snašlo, ne daj Bože nikome, tri smrti u danu - rekla je, dan nakon strašne tragedije, jedna od Zoričinih pri­jateljica, koja je otkrila da je Goranova supruga bila zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje jer su u poslednje vreme počela da mu naviru sećanja sa Ko­sova i Metohije.

Komšije iz zgrade gde je stanovao Goran sa porodicom kažu da je bio preke naravi. Nekad bi se u trenut­ku iznervirao i izvikao na nekoga, pa su se sa njim slabo družili, a ja­vljali su mu se samo u prolazu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading