Pucnjava u Somboru
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Petar V. (62) iz Sombora, koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je najpre pijan pretukao ženu, a potom hicima iz pištolja ranio dvojicu pripadnika Žandarmerije na ulici, navodno je vikao da bi pobio sve koji su mu se našli na put, ali da nije „jer mu je pištolj zakočio“.  

Kako saznajemo, incident je počeo u 17 časova u stanu osumnjičenog u Ulici Stevana Sinđelića.

- Navodno, osumnjičeni je u alkoholisanom stanju najpre pretio ubistvom snaji, a potom i supruzi. Žene su pobegle od njega i zaključale se u garažu, a on je ispalio dva metka iz pištolja dok je bio napolju. Nakon što je policiji slučaj prijavila njegova sestra, na intervenciju su poslati Dragan Mićić i njegov kolega Đura Keča. Čim su oni kročili u dvorište, osumnjičeni je na njih otvorio vatru i ranio ih u ruke. Nakon napada, pripadnici somborske policije su bili prinuđeni da u samoodbrani uzvrate vatru i rane osumnjičenog. Sumnja se da je u policajce ispalio četiri metka - navodi naš izvor.

Kako saznajemo, napadač je tokom pucnjave sve vreme vikao: „Gadovi, imate sreće jer mi se metak zaglavio u cevi, inače bih vas sve pobio“. Inače, policija je utvrdila da on nije imao dozvolu za pištolj iz kojeg je pucao.

Osumnjičeni je trenutno u somborskoj bolnici, gde ga čuva policija. Izvađena mu je krv kako bi se utvrdilo da li je bio pod dejstvom alkohola u trenutku obračuna.

Komšije ove porodice kažu da je osumnjičeni preke naravi, naročito kada popije.

- Znao je da vređa suprugu, ukućane i da plane zbog sitnica. Kada smo čuli pucnjavu koja je dopirala iz njihove kuće, zaključali smo se u svojim domovima. On je bio preke naravi, a i ranije smo čuli pucnje iz njihovog dvorišta - pričaju komšije.

Bili spremni da daju život
za sigurnost sugrađana

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je juče u bolnici u Somboru pripadnika Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Đuru Keču, koji je ranjen prilikom izvršavanja službenog zadatka. Poželeo mu je brz oporavak.

Ministar je najoštrije osudio napad na policajce koji su intervenisali zbog prijave za nasilje u porodici i istakao da je osumnjičeni i ranije kažnjavan, kao i da je kod njega pronađeno ilegalno oružje.

- Policijski službenici su uvek tu da brinu o bezbednosti svih naših građana, spremni da rizikuju život za njihovu sigurnost. Nećemo dozvoliti da budu meta - naglasio je ministar Gašić.

U incidentu u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru ranjen je i Kečin kolega iz Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Dragan Mićić, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading