Ubistvo u Švajcarskoj
Foto: Alo/Društvene mreže

Tragedija se dogodila u petak uveče, a otac i maćeha preminule devojčice uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u smrt deteta.

Naime, obdukcija je pokazala da je dete preminulo od povreda koje su najverovatnije nanesene udarcima. U izveštaju patologa se navodi da ne postoje naznake da je dete preminulo od posledica gušenja hranom ili igračkom i konstatovano je da je devojčica imala povrede po telu.

Kobnog petka otac i maćeha su pozvali hitnu pomoć govoreći da devojčica ne diše. Lekari su brzo stigli na lice mesta i mogli su samo da konstatuju smrt trogodišnjakinje. Tada su na telu navodno primećene i povrede, a potom je policija počela da vrši uviđaj.

Komšije su videle par kobne večeri kako stoji ispred vrata stana. Kada je saopšteno da je dete mrtvo, Srbin i njegova partnerka su navodno bili mirni i nisu plakali, ali su, navode komšije, delovali šokirano.

Sutradan je policija došla i privela ih, a dvojica dečaka su izmešteni iz porodice i nije poznato gde se u ovom trenutku nalaze.

Roditelji osumnjičenog Srbina tvrde da ne znaju gde su dečaci i da su im vlasti rekle da su izmešteni na sigurno. U ovom trenutku nije poznato šta će se dalje događati sa njima.

"Vlasti kažu da su na bezbednom, na neutralnom mestu. Hoćemo da dođu da žive sa nama. Mi smo njihova porodica i potrebna im je naša ljubav u ovako teškom periodu", rekla je baba.

Ona je navela i da je za postojanje svoje unuke, tragično preminule devojčice saznala tek prošle godine.

Osumnjičeni je devojčicu navodno dobio u vanbračnoj vezi, a dete je prvo vreme bilo sa majkom dok nije izmešteno u hraniteljsku porodicu.

Prema navodima bake, dete je zadobilo povrede dok je boravila kod hranitelja, zbog čega je bila smeštena u bolnicu. Druge detalje nije iznela. Nakon incidenta je, prema njenim rečima, njen sin počeo da se bori da devojčica dođe da živi kod njega.

Kako navodi, devojčica je kod oca stigla jesenas, a maćeha ju je navodno prihvatila kao svoje dete.

Deda je rekao da su devojčicu poslednji put videli dva dana pre tragičnog događaja, da su je vodili na igralište i da je devojčica delovala srećno.

Kobnog petka otac je na društvenim mrežama postavio fotografiju svoje dvoje dece, na kojoj se vidi kako kako se mališani smeju kraj vodopada.

Bivši poslodavac osumnjičenog tvrdi da Srbin nikada nije ispoljavao nasilje, te da slovi za odgovornu osobu.

Pre tri godine se zaposlio u njegovoj za montažu ventilacionih sistema i tu je radio do decembra 2022. godine.

"Bio je pouzdan radnik", ispričao je bivši poslodavac za Blick.

Ipak, kako je rekao, događalo se da Srbin izostaje sa posla, što je pravdao sastancima sa nadležnima u državnim službama. Nakon što je jednom samo nestao, poslodavac je porazgovarao sa njim i rekao mu da je možda bolje da potraži drugi posao, gde su fleksibilniji što se tiče izostanaka.

"Nikad nije bilo nikakvih naznaka da je nasilan. Jednostavno niko od nas ne može da poveruje da je ovo uradio", rekao je bivši poslodavac i dodao da je poznavao čitavu porodicu i da su se privatno družili.

"Njegova žena je dva puta bila kod nas na večeri za Božić. Sve je delovalo normalno. Zato ovo i ne mogu da shvatim", tvrdi bivši poslodavac.

"Čula se vriska dece iz stana"

Stanari zgrade u kojoj je preminulo dete rekli su da se porodica doselila pre oko dva meseca, te da su bili fini i delovali srećno.

Ipak, ističu da su često čuli decu kako vrište i plaču u stanu.

"Kasno uveče, posle 10 sati ili 11 sati, čula bih decu kako vrište i plaču. Ali nikad nisam ni pomislila da ovako nešto može da se dogodi", rekla je komšinica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading