NARUČIO PIĆE, PA MU PUCAO U POTILJAK Albanci Momčilu presudili zbog krvne osvete, a za sve je kriv njegov sin
EPA

Što se tiče ubistva starijeg Đurišića, crnogorska policija je u oktobru iste godine rasvetlila taj zločin i podnela krivične prijave protiv dvojice albanskih državljana, Pirolija Vinsceka (34) i Lale Dorjana (35).

Utvrđeno je da su legalno ušli u Crnu Goru i iz nje izašli preko graničnog prelaza Sukobin, istog dana kada su ubili Momčila. Obojica, i pored svega, do danas izmiču pravdi, piše Kurir.

Đurišić je likvidiran u kafani Automoto društva, čiji je bio zakupac. Ubica je ušao u kafić, u kome u tom trenutku nije bilo drugih gostiju, i naručio piće. Kada se Baro okrenuo da mu donese porudžbinu, ustao je i pucao mu sa leđa u potiljak, posle čega je pobegao.

U razmeni operativnih podataka između crnogorske i albanske policije, utvrđeno je da je direktni izvršilac ubistva Piroli. Slučaj je krajem prošle godine ustupljen na dalje postupanje nadležnim pravosudnim organima Albanije...

Tragom te priče, ispostaviće se da je početkom januara ove godine Piroli ranjen u pucnjavi u Skadru, dok je bio u automobilu "ford". Kako su tada preneli tamošnji mediji, pogodila su ga dva metka, u stomak i rame, a jedna osoba ga je nakon ranjavanja prevezla u bolnicu u Lješu.

Albanski "ABC News", međutim, preneo je da Piroli nije prevezen u bolnicu zbog straha od još jednog pokušaja ubistva...

Na pokojnog Đurišića je, i pre ubistva, pucano u septembru 2019. godine u naselju Pinješ. Tada je napadač na njega ispalio više hitaca i lakše ga ranio. Nedugo nakon toga, uhapšen je Dalibor Topljanović iz Zaječara koji je bio osumnjičen za taj napad.

Dva meseca ranije, ispod vozila Đurišićevog drugog sina Marka pronađena je eksplozivna naprava koju je slučajno primetio prolaznik.

Momčilov sin Savo, koji je osuđen da je u stanu svoje bivše devojke Mirnese Divljanović ispalio više hitaca u grudi Likaju, pred sudom je priznao zločin i izrazio kajanje, ali je decidirano tvrdio da se nije sve odigralo na način opisan u optužnici.

''Izvadio sam pištolj, koji nisam repertirao, jer je u njemu već bio metak. Čuo sam pucnje i više se ničega ne sećam. Mislim da sam pokušao da podignem tog polunagog muškarca koji se nalazio u stanu. Pištolj nosim zbog bivšeg momka moje devojke, jer nam je pretio i napadao nas oružjem'', naveo je tada u odbrani Savo Đurišić.

Svedočila je i Mirnesa. Ona je izjavila da je sa ubijenim Likajem "samo sedela u stanu", kada je ušao njen momak Savo i ubio ga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading