DEČAK UBICA PUCAO KAO SPECIJALAC Najnovija istraga balističara potvrdila: K. K. je bio vrhunski obučen!
Foto: Printscreen/Foto: Alo.rs

Do šokantnih podataka došlo se preciznim merenjem i razotkrivanjem uglova pod kojima je maloletni ubica rešetao decu i ispalio smrtonosne hice u devetoro drugara i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović i još petoro dece.

- Dečak je iz donjeg rakursa pucao u čuvara, koji je stajao ispred ili sedeo ispred njega. To se i dalje veštači, ali, u svakom slučaju, mnogo je teško pogoditi metu iz tog položaja. I najboljima može da se omakne i da promaše, a Kosta je posle čuvara Vlahovića upucao i tri devojčice, tu na hodniku i to s razdaljine ne manje od devet metara, a moguće i do 12 metara. Pucao je i bio izuzetno precizan. Nije ga poremetila ni vriska dece u učionici, a ni ruka mu nije zaigrala budući da je profesionalno pucao u serijama - objasnio je izvor iz istrage.

Ovim je potvrđeno da je Kecmanović vežbao gađanje uz oca Vladimira, koji je takođe u pritvoru zbog sumnje da je omogućio sinu da koristi oružje jer ga nije držao pod ključem, kao i da je dečaka, protivno zakonu, vodio u streljanu i da trenira ersoft. Stručnjaci za oružje saglasni su da je dečak-ubica obučavan profesionalno.

DEČAK UBICA PUCAO KAO SPECIJALAC Najnovija istraga balističara potvrdila: K. K. je bio vrhunski obučen!

Foto: Alo!

 

- On nije mogao steći iskustvo nakon tri posete streljani da s takvom preciznošću ubija drugove, kao što je to učinio - rekla je Ana Simonović, stručnjak za oružje.

Kako je precizirala Simonovićeva, koja ima sertifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak je prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao ersoft, odnosno vojnotaktičku simulaciju, a to je koristio za svrhe ovog zločina.

- Otac je dečaka vodio na treninge ersofta i zajedno su vežbali "antistres igru današnjice" - istakla je Simonovićeva.

Objašnjenja radi, treninzi ersofta, baš kao što je to slučaj i s pejntbolom aktivnostima, podrazumevaju simulaciju borbi s autentičnim oružjem i vojnom taktikom. Na treninzima se koriste pištolji i puške koji su izvrsna replika pravog oružja, a napunjeni su kuglicama veličine 6 mm, koje se prave od plastike.

Osim oca, koji je zvanično osumnjičen u istrazi zločina, i majka dečaka Miljana Kecmanović je saslušavana u vezi sa sumnjom da je zanemarivala dete i zlostavljala ga. Ona je ove navode negirala i predložila sudu da ispita sinovljeve predavače, a pre svih, psihologa i pedagoga zaposlenih u školi.

Mesec dana tuge: Đaci palili sveće kod škole

Na mestu zločina, tačno mesec dana od masakra posle kojeg je ostalo više od pola praznih mesta u razredu VII/2 i otvorene rane koje bole Srbiju zbog prerano ugašenih života dece, a hodnik bez osmeha divnog čika Dragana, koji je svima bio prijatelj, juče je vladala tišina. U miru, tiho, više učenika "krvave škole", uglavnom u pratnji roditelja, dolazili su u toku prepodneva da zapale sveće i pomole se za ubijenu decu, u nadi da su našla mir na boljem mestu.

DEČAK UBICA PUCAO KAO SPECIJALAC Najnovija istraga balističara potvrdila: K. K. je bio vrhunski obučen!

Foto: Alo!

 

I stariji sugrađani uplakanih lica obilazili su oko škole i čitali potresne poruke, koje su ostavljane u znak saosećanja i kao svojevrsno obećanje da žrtve pomahnitalog dečaka neće otići u zaborav.

Stihovi posvećeni deci lede krv u žilama kao svedočenje o užasu koji je potresao Beograd, a onda i Srbiju i čitav svet.

- Spavajte, anđeli. Na planeti je mrak, probudićemo vas kad nađemo prekidač za svetlost i zrak - piše na jednom od pisama.

Porodice i prijatelji ubijene dece juče su na Zadušnice izlazili na njihove humke, gde su palili sveće i ostavljali sveže cveće.

Otac dečaka-ubice cimer u ćeliji s hirurgom-nasilnikom

Vladimir Kecmanović, otac dečaka ubice, nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. S njim ćeliju deli i Nikola Ostojić, nasilni hirurg s VMA, koji je ženi Ivani Ostojić, zaposlenoj u Ministarstvu odbrane, inače majci njegovo troje dece, slomio vilicu i krvnički je tukao više puta.

- Doktori su cimeri i jadaju se jedan drugom. Imaju još dva cimera u ćeliji i obojica su prilično mirna i povučena, s tim da Kecmanović mnogo teže podnosi pritvor, što je i logično imajući u vidu težinu dela koje je njegov sin počinio - objasnio je naš sagovornik.

Inače, Ostojić se tereti da je od početka januara do početka februara suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima, u nameri da je teško povredi. Takođe, sumnja se da ju je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. Njemu je poslednji put početkom maja produžen pritvor i delimično je priznao delo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading