ŠTA JE PRETHODILO MASAKRU NA VRAČARU? Ona bi mogla da otkrije sve tajne dečaka ubice
Foto: Printscreen/Foto: Alo.rs

Međutim, posle oca, majke, dadilje, kao i psihologa i pedagoga škole, uskoro bi razgovor trebalo da bude obavljen i sa, možda, ključnim svedokom koji bi mogao da pruži neke krucijalne informacije kako bi se došlo do motiva jezivog zločina, ali i da otkrije da li je bilo ikakvih naznaka da se nešto tako sprema. A reč je o njegovoj rođenoj, 10-godišnjoj sestri, piše Blic

Na osnovu svih dosadašnjih iskaza, pre svega majke i dadilje dečaka ubice, jasno se dolazi do saznanja da bi sestra ponajpre mogla da otkrije da li je bilo promene u ponašanju najmlađeg masovnog ubice na svetu, kao i eventualni razlog zbog kojeg se odlučio na jezivi zločin. Takođe, nadležni očekuju da bi mogla da otkrije i da li je bio sa nekim u svađi, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio, da li je imao simpatiju ili neuzvraćenu ljubav, pa čak i da li je viđala u stanu oružje i Molotovljeve koktele.

Dan pred masakr proveli zajedno

Posebno je interesantan podatak da je, prema svedočenju majke, skoro ceo dan pre masakra upravo sestra provela zajedno sa bratom kod babe i dede, da bi se u večernjim satima vratili kući.

Kako je istakla njihova majka, desetogodišnja devojčica je delila sobu sa tri godina starijim bratom, išli su u istu školu, dadilja ih je zajedno čuvala kada su roditelji zbog poslovnih obaveza bili često odsutni, dakle najviše je vremena provodila sa njim.

Saslušanje dece nije neobično

Ipak, s obzirom na ti da se radi o 10-godišnjem detetu, koje je pretrpelo veliki šok nakon svega što se desilo, koje je praktično u jednom trenutku ostalo bez porodice (brat joj se nalazi na psihijatrijskim ispitivanjima, otac u zatvoru, a pod istragom je i majka), ali i drugara iz škole pošto će morati, iz bezbednosnih razloga, da bude preseljena iz “Ribnikara”, do sada je ovaj razgovor odlagan.

Saslušanje dece, inače, nije tako neobično, a poslednji slučaj koji je izazvao veliku pažnju u javnosti bio je razgovor sa malom Janom Marjanović, ćerkom Zorana Marjanovića koji je zbog ubistva supruge Jelene osuđen na 40 godina zatvora. Ona danas ima 12 godina, a u Tužilaštvu je saslušana kada je imala sedam godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading