blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

J. A. (19) koja je mogla da bude još jedna žrtva Uroša Blažića (21) u noći kada je u selima Malo Orašje i Dubona ubio osmoro, a ranio 14 ljudi, saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

''SVAKE VEČERI SU SEDELI TU I DRUŽILI SE, A ONDA JE NAIŠAO UROŠ I UBIO NJIH TROJE'' Oslikava se mural za Kristinu, Milana i Dalibora (FOTO)

Iako se ranije govorilo o tome da je Blažić oteo taksistu i trudnicu, devojka je danas otkrila da nije trudna, već da je to rekla kako bi spasila svoj život. Sa Blažićem je u autu provela oko dva.

Kako je devojka ispričala u svom svedočenju koje je trajalo sat i po vremena, sela je u taksi kako bi otišla u Ub gde ju je čekao verenik. Nije ni slutila da će na naplatnoj rampi Mali Požarevac oko 1.30 sati da otpočne pravi pakao.

Naime, kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, Blažić je, nakon što je kod spomenika u blizini ostavio vozilo koje je ukrao iz garaže meštanina sela Šepšin, uleteo u taksi koji je stajao na naplatnoj rampi.

Seo je na zadnje sedište, do devojke. Kako je opisala, u ruci je imao ručnu bombu, a još jednu je videla u njegovom rancu. Tenzija u vozilu naglo je rasla, s obzirom na to da je Blažić pretio da će da ih ubije. U panici, smišljajući kako da spase sopstveni život, J. A. je Blažiću rekla da je trudna, nadajući se da će zbog toga da je poštedi.

Iako je Blažić rekao taksisti da ga vozi u Vinjište kod Kragujevca, jer u tom selu živi njegov ujak i navodno rekao da će da aktivira bombu ukoliko ga taksista ne odveze na željeno odredište. Vožnja do Uba trajala je dva sata. Blažić je u startu bio izuzetno nevozan, te su taksista i devojka mogli samo da se nadaju da će taj put za njih da ima srećan kraj.

Ipak, taksista je uspeo da spusti tenziju, koja je, tokom vožnje, na momente ponovo rasla, ali je uspeo da je održi pod kontrolom. To je postigao tako što je tokom vožnje pričao sa Blažićem kako bi smirio situaciju, a osumnjičeni za ubistvo polako se opuštao i ulazio u razgovor.

Tokom sveg tog vremena, J. A. je čekao verenik, koji je danas takođe dao iskaz pred Tužilaštvom. On je istakao da se vožnja baš odužila i da se mnogo zabrinuo, a tek kada je njegova verenica stigla na odredište saznao je kroz kakav je pakao prošla tokom puta.

Taksista je Blažiću navodno sve vreme vožnje ka Ubu govorio da će sve da bude u redu i da nema potrebe da bude u strahu jer će da ga odveze na željeno mesto. Kada je ostavio trudnicu u Ubu, taksista je sa Urošem krenuo ka Vinjištu, kako bi ga odvezao u kuću u kojoj se skrivao do dolaska policije. I sam je, prema nezvaničnim informacijama, bio u šoku što ga je Blažić, kada je pristigao na odredište, ostavio u životu i napustio vozilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading