Nestali dečaci iz Apatina
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Mnoštvo meštana Apatina još se nalazi uz obalu očekujući neke vesti o nestalim dečacima. Većina njih su veoma potreseni i međusobno prepričaju šta se događalo tokom jučerašnjeg dana na obali Dunava. Uz dvojicu nestalih dečaka bio je još jedan drug.

OČEVICI O NESREĆI: Videli smo trojicu dečaka, a dvojica su ušla u Dunav: Žandarmerija pretražuje dno sonarom

''Njih trojica su se igrali i vozili bicikle, u jednom trenutku neko je predložio da idu na Dunav. Dvojica su krenula, dok se treći mališan dvoumio. Na kraju je odustao i to mu je spasilo život'', kaže jedan od meštana koji je u većoj grupi ljudi pratio pokušaje ronioca novosadskog odreda Žandarmerije da pronađu bilo šta što bi ukazalo na sudbinu nestalih dečaka, piše Informer.rs.

Pošto su zaronima i sonarom pretražili mesto gde su pronađene patike i bicikli, svoje napore usmerli su nizvodno. U potragu za decom uključili su i jedan čamac,ali za sada su svi napori bili bez rezultata. 

Saznajemo i to da su nestali dečaci rođaci, Patrikova majka je sestra Antoniovom ocu, ali nije rođena. Neutešne majke oba dečaka nalaze se na obali reke, gde dozivaju svoju decu. Reagovala je i Hitna pomoć, jer se majci jednog od dečaka naglo slošilo.

Lokalni ronioci objasnili su da u ovom delu reke ima mnogo virova i da u blizini dubina ide i do 30 metara, i da im to predstavlja značajan problem u potrazi.

Potragu otežava visok vodostaj Dunava

Kako je za Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

''Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti'', rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

''Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko - toliko da se održavaju u vodi'', ističe Stojanović. Potraga je u toku, a na terenu su prisutne Hitna pomoć, policija i ronioci Žandarmerije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading