SVEDOCI ĆE OTKRITI POJEDINOSTI IZ ŽIVOTA DEČAKA OSUMNJIČENOG ZA MASAKR U ''RIBNIKARU'' Na jedno važno pitanje je istraga posebno fokusirana
Foto: Alo/Alo

Tokom istrage masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za koji se sumnjiči K. K. (13) ispitani su njegovi roditelji, majka M. K. (46) i otac V. K. (47), potom dadilja koja je brinula o njemu od kada je imao 11 meseci, a kako se navodi, biće ispitano na desetine svedoka.

SASLUŠANA DADILJA OSUMNJIČENOG ZA MASAKR U ''RIBNIKARU'' Evo šta je rekla policiji o dečakovom odrastanju

''Biće ispitani roditelji dece sa čijom decom se K. K. družio, potom, učitelji... komšije... drugi članovi familije... Otac je u pritvoru od 5. maja, a u Višem javnom tužilaštvu negirao je delo koje mu se stavlja na teret, a to je - teško delo protiv opšte sigurnosti. Potom, majka je dala izjavu u policiji, a pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje  preuzelo je VJT. Kako je već objavljeno, po prijemu izveštaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u tom tužilaštvu jer se tu vodi istraga protiv V.K., oca maloletnog K.K. zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti. Imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak.  Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.  Akcenat je na tome da se utvrdi kakav je "zaista" odnos bio majke, oca i K.K.", rečeno je iz istrage, prenosi Telegraf.rs.

Roditelji K. K. izjavili saučešće porodicama

M. K. i V. K. otac i majka dečaka K. K. (13) prvi put su se javno oglasili 22 dana nakon počinjenog masakra.

"Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

Večno u tuzi, Porodica Kecmanović".

kecamanović

Printscreen

 

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading