NASTAVAK ROČIŠTA ŠARIĆU BIO ZAKAZAN ZA 18. I 22. MAJ Tužilac i odbrana Pljevljaka imaju isti zahtev, evo i koji
Alo, Mup, Ilustracija

Javni tužilac za organizovani kriminal i odbrana Darka Šarića podneli su predsedniku suda zahtev za izuzeće sudije Siniše Petrovića, saznaje Kurir.

PREVARA IZ NIŠA KOJA SE I DALJE SPOMINJE Prevaranti od majke silovatelja uzeli 10.000 evra da bi joj sina "izvukli" sa robije!

Sudija Petrović inače je postavljen za novog predsednika veća, pošto je sudiji Dejanu Terziću istekao mandat.

Kako beogradski medij nezvanično saznaje, u zahtevu se kao razlog navodi to što je sudija Petrović postupao već u tom predmetu kao sudija za prethodni postupak.

O zahtevu za izuzeće odlučuje predsednik suda, a interesantno je da su isti zahtev podneli i tužilac i odbrana i to iz istog razloga - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Šarića i još 14 optuženih zbog sumnje da su planirali diskreditaciju svedoka saradnika u drugom postupku, Nebojše Joksovića, zatim za lažno prijavljivanje, izazivanje opšte opasnosti i druga krivična dela.

Inače, sudija Siniša Petrović, kao sudija postupo je i u predmeti protiv Darka Šarića koji su vođeni za pranje novca i šverc kokaina. Na mesto predsednika veća u trećem postupku, postavljen je umesto sudije Dejana Terzića kom je 1. maja istekao mandat.

Nastavak suđenja, odnosno pripremnog ročišta u ovom predmetu bio je zakazan za 18. i 22. maj ali je ga je sudija Petrović, prema nezvaničnim informacijama, odložio zbog činjenice da mu je potrebno vreme da se upozna sa predmetom i da će stranke u postupku obavestiti o novom terminu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading