ZVICEROV TELOHRANITELJ ''PAO'' U GNJILANU Optužen za ubistvo ''škaljarca'' Nikole Stanišića, a evo i gde se krio
EPA/STR

Lažna lična karta izdata mu je u Mitrovici. Njega je tamošnja policija zaustavila radi kontrole kada im je na uvid dao lažna dokumenta. Ubrzo je utvrđeno da su dokumenta falsifikovana i da je zapravo u pitanju Srđan Jurišević i da je Crna Gora za njim raspisala međunarodnu poternicu.

ZVICEROV TELOHRANITELJ ''PAO'' U GNJILANU Optužen za ubistvo ''škaljarca'' Nikole Stanišića, a evo i gde se krio

Radoje Zvicer

 

 

KOMŠIJA OD VESELJA UMALO NAPRAVIO KRVAVI PIR U zrenjaninskoj kafani provocirao goste, lomio inventar, pa ispred lokala izbo dvojicu nožem  

Na pitanje podgoričkog "Dana" o detaljima hapšenja Juriševića tzv. kosovska policija odgovorila je saopštenjem koje su izdali dan ranije i kojim su samo potvrdili hapšenje osumnjičenog. Tamošnje ministarstvo pravde nije odgovorilo na naš upit o eventualnom postupku ekstradicije.

ZVICEROV TELOHRANITELJ ''PAO'' U GNJILANU Optužen za ubistvo ''škaljarca'' Nikole Stanišića, a evo i gde se krio

Srđan Jurišević

 

Jurišević je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik "kavačkog klana", a potražuje se radi suđenja po optužbi da je deo kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Nikole Stanišića na Lovćenu. Stanišić je slovio za pripadnika rivalskog "škaljarskog klana", prenosi Informer.

– Nakon višemesečne intenzivne i kontinuirane razmene operativnih podataka, sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage, danas je na teritoriji Kosova lišen slobode S.J. (40), državljanin Crne Gore. On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom – saopšteno je iz Uprave policije.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva na teret su mu stavljena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv jednog od navodnih vođa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane grupe koji su okrivljeni za teško ubistvo Nikole Stanišića.

Ubili "škaljarca" dok se molio

Pored Kašćelana, na optužnici su se našli i navodni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer (49), zatim Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

U optužnici za zločin na Lovćenu navedeno je da su na kolskom putu prema tvrđavi Vrmac Stanišića iz zasede presreli Vukčević, Jurišević i Radonjić, nakon čega su ga udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali kanapom. Vezanog su ga, navodno, ubacili u "BMV" i po unapred napravljenom planu krenuli prema Njegušima.

Prema optužnici, po uputstvu Kašćelana, članovi grupe odustali su od puta ka Njegušima, pa su se vratili u mesto Mirac. Tu je došao Kašćelan sa Perunovićem, nakon čega je, kako se sumnja, nastavljena tortura nad Stanišićem.

– Skinuli su mu svu odeću, a potom pod batinama od njega tražili da im otkrije za koga radi, gde su štekovi i oružje "škaljaraca". Kada su mu u noći između 2. i 3. avgusta saopštili da će biti ubijen, Stanišić ih je zamolio da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su u glavu Stanišića ispalili više hitaca, od kojih je na mestu preminuo. Jurišević i Kašćelan su se potom vratili u Kotor, gde je Jurišević uzeo pripremljen kombi u koji je smestio motocikl Stanišića i odvezao ga u nepoznatom pravcu – navodi se u sudskim spisima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading