RAZBOJNICI SA BALKANA NAPRAVILI HAOS U ŠPANIJI Pretili silovanjem i kidnapovanjem maloletnice tokom pljačke
Printscreen

Kako piše portal "Heraldo", drski razbojnici, uspeli su da se ušunjaju u luksuzan kvart Las Lomas del Galego, u okolini Saragose, i upadnu u jedan stan, nakon čega su se iživljavali nad vlasnikom.

- Pod okriljem noći ušunjali su se u elitni kvart, a zatim ušli u jedan stan u kom su u tom trenutku bili supružnici i njihova maloletna ćerka. Drski razbojnici su zatim vezali vlasnika i pretili da će oteti i silovati njegovu ćerku, ukoliko im ne da sav novac i nakit koji ima - navodi ovaj portal.

U tekstu se navodi da su preplašenom vlasniku, neidentifikovani napadači, nalupali nekoliko šamara dok su mu iznuđivali novac.

- Vlasniku stana nisu nanete teške povrede, ali se potpuno pogubio kada su mu lopovi pretili silovanjem i kidnapovanjem ćerke. Banditi su nakon toga pokupili sav novac koji su našli u stanu i pobegli u nepoznatom pravcu - piše "Heraldo".

RAZBOJNICI SA BALKANA NAPRAVILI HAOS U ŠPANIJI Pretili silovanjem i kidnapovanjem maloletnice tokom pljačke

EPA/Fernando Villar

 

Mediji u Španiji navode i koliko su napadači iz Srbije, prilikom pljački, bili domišljati. Navodno, oni su na ulazu u naselje Las Lomas del Galego, koje je obezbeđeno rampom, posuli eksere i metalne šiljke. Na taj način su želeli da spreče policajce da eventualno krenu u poteru za njima.

- Inspektori Civilne garde obavili su razgovor sa supružnicima i tragaju za drskim pljačkašima. Pretpostavlja se da iza ovog napada stoji organizovana kriminalna grupa, najverovatnije iz Srbije. Prilikom pljačke, razbojnici su bili maskirani, koristili su slušalice za komunikaciju i pričali su na španskom jeziku - piše u tekstu.

Prema pisanju portala u Španiji, osumnjičeni su, prilikom upada u elitni kvart u okolini Saragose, pokušali da ukradu stvari iz još dva stana, ali da nisu uspeli u toj nameri.

 

- U jednom stanu, u koji su upali tako što su obili vrata, bila su upaljena svetla, pa su napadači pobegli. Nakon toga su pokušali da uđu u još jedan stan, gde živi stariji bračni par, ali ih je žena iznenadila i počela da doziva pomoć što ih je nateralo da se razbeže - navodi se u tekstu.

U cilju istrage, piše "Heraldo", inspektori koji rade na ovom slučaju pregledali su okolne kamere za video nadzor, ne bi li ušli u trag pljačkašima. Takođe, obavljen je razgovor sa većinom stanovnika ovog naselja kako bi se utvrdilo da li je neko primetio nešto čudno u poslednje vreme.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading