ISPRAVKA VESTI: Mišljenje stručnjaka je da Kosta obožava sebe i veruje da je bolji od njih –OVA INFOMACIJA NIJE NIKAKVO OTKRIĆE U SLUČAJU
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

 

Članak pod naslovom: "SEBI JE BIO IDOL, VEROVAO JE DA JE BOLJI OD SVIH, A ONDA JE STAVIO MASKU" Veštak o dečaku ubici i njegovom najvećem problemu” je objavljen na našem portalu 27.05.2023 . godine u kojem se prenose reči sudskog veštaka Ljubiše Božića koje su njegovo lično mišljenje i koji nije uključen u istragu oko masakra koji se desio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu a koji je počinio maloletni K.K. Članak je prenesen kao otkriće osobina dečaka ubice što nije tačno i detaljnom analizom portala Raskrinkavanje.ba ovaj članak je označen kao klikbejt.

Prošlo je skoro mjesec dana od masakra koji se desio u osnovnoj školi Vladisalav Ribnikar a koji je počinio dečak star 13 godina Kosta Kecmanović i svi se još uvek pitaju šta je to što ga je navelo na ovaj jezivi zločin.

 

Kosta je smešten u mentalnu ustanovu i tamo sa njim razgovara čitav niz stručnjaka iz psihijatrije i psihologije da utvrde da li ima neki mentalni poremećaj. Njegov otac koji je vlasnik pištolja kojima je Kosta počinio ubistva je pritvoren jer se smatra da oružje nije držao bezbednim a ispitana je i Kostina majka po nalogu tužilaštva i ona je iskaz davala nekoliko sati.

 

Sudski veštak doktor Ljubiša Božić, koji nije direktno uključen u sam slučaj, smatra na osnovu do sada dostupnih informacija, da je Kosta bio željan pažnje i da je istina da su roditelji možda mogli i da primete neke promene na njemu ali je on u pubertetu kada su promene raspoloženja prisutne pa je lako da to i promakne osim ako niste sto posto fokusirani na dete. Sudski veštak smatra da je Kosta i fiziološki ali i u svojoj glavi dečak koji ima 20 godina a ne 13 jer se tako ponaša i tako razmišlja.

 

Po mišljenju sudskog veštaka Kosta je smatrao da je drugačiji od svih ali u smislu da je bolji od drugih  kada je shvatio da okolina na njega ne reaguje onako kako on želi skovao je pakleni plan. Nakon što je sve isplanirao on se ponašao normalno jer nije želio svojim ponašanjem da privuče pažnju i da se njegov plan poremeti. Jedna od njegovih karakternih osobina je narcisoidnost i ona je bila jako izražena i sam je sebi bio idol a to je naučio u svom primarnom okruženju odnosno u porodici, smatra doktor Ljubiša Božić.

Sve informacije koje su iznesene u članku su mišljenje stručnjaka koji nije uključen u istragu a o osobinama K.K. i to mišljenje ne menja osvrt na sam slučaj. Izvinjavamo se našim čitaocima na članku koji je napisan kao klikbejt.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading