PAŽLJIVO IZUČAVAO ORUŽJE, A U TELEFONU ČUVAO SLIKE 23 PIŠTOLJA Stravični detalji iz istrage u vezi sa dečakom ubicom sa Vračara!
Foto: Alo/Foto: Alo!

U telefonu K. K. (13), dečaka-ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pobio devet školskih drugova i čuvara, a ranio pet đaka i nastavnicu, stručni tim MUP Srbije našao je mnoštvo podataka o načinu na koji je ovaj učenik pripremao masakr. Među njima su i slike pištolja s preciznim karakteristikama. Više do 20 modela kratkih cevi počeo je mesec dana pre zločina da izučava maloletni ubica.

Ovo je još jedan dokaz da je masakr pažljivo pripremao.

- Na tim fotografijama su i pištolj zbrojevka šedou 9 mm, koji poseduje njegov otac, i drugi poluautomatski pištolji, zastavini pištolji velikog kalibra, ali i trofejni ruger. Pretraživao je i način punjenja i pražnjenja, kočenja, koliko metaka staje u okvir. To jasno govori o tome da nije želeo da mu oružje zakaže, da se neki metak ne zaglavi u realizaciji paklenog nauma - navodi dobro obavešteni izvor Republike.

PAŽLJIVO IZUČAVAO ORUŽJE, A U TELEFONU ČUVAO SLIKE 23 PIŠTOLJA Stravični detalji iz istrage u vezi sa dečakom ubicom sa Vračara!

 

 

K.K., kako je utvrđeno istragom istorije njegovih pretraga na internetu, fan je jednog od najvećih svetskih mafijaša - El Čapa, igrao je ratne igrice, a s ocem V. K. odlazio na pucanje u streljani.

Istraga svih kontakata

Policija u saradnji s tužilaštvom radi na tome da utvrdi koga je sve maloletni ubica zvao telefonom, o čemu je razgovarao s osobama s kojima je bio u kontaktu, da li se svađao s nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav. Istražuje se i zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio i da li je njemu neko pretio.

- Taj dečak je bio predodređen da napravi nešto strašno. Interesovanje za funkcionisanje različitih vrsta naoružanja u njegovom slučaju nije hobističko, već mu je izgleda postalo opsesija. On je, ubijajući po školi, ispucao 57 metaka za nekoliko minuta. Praznio je i menjao okvire samo jednog pištolja i nastavljao dalje, sejući smrt po hodniku i učionicama. To deluje kao neverovatna rutina, kao da je ubijao i ranije - objašnjava izvor.

Inspektori koji rade na slučaju bili su šokirani ovim otkrićima. Pogotovo kad su otkrili da je K.K. i na računaru pretraživao slične sadržaje.

kecamanović

Printscreen

 

- Gledao je američku seriju "Zločinački umovi", guglao fotografije uličnih nemira širom sveta gde demonstranti koriste Molotovljeve koktele... Prava je sreća u već velikoj nesreći koju je napravio da četiri Molotovljeva koktela nađena u njegovom rancu nije upotrebio, kako je planirao. Ko zna koliko bi još žrtava bilo da je zapalio školu - tumači ovaj izvor.

Istraga masakra se, uz saslušanje svih iz njegove okoline, među kojima su, pre svega, njegovi roditelji M. K. i V.K., nastavlja veštačenjima. Forenzičari analiziraju i dečakovu garderobu, knjige koje je čitao, lične beleške, video-snimke školskih kamera u trenucima masakra.

Kako je došao do dva pištolja koje je njegov otac držao u sefu pod šifrom i kako je mogao da pripremi Molotovljeve koktele, a da niko u kući ne primeti šta radi, pitanja su, zasad, bez odgovora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading