SUDI MU SE ZA POKUŠAJ UBISTVA BRATA U SOKOBANJI, A OVAKO SE BRANIO "Gurali smo se i on je pao preko alata i klupice na kojoj je bila sekira"
Foto: Youtube/Printscreen

U Višem sudu u Nišu danas je počelo suđenje Predragu L. (29) iz Resnika u opštini Sokobanja, koga Više javno tužilaštvo u Nišu tereti da je 25. avgusta prošle godine oko 2.30 časova pokušao da ubije brata od strica Jovana. L.

U optužnici je navedeno da je nakon kraće svađe zbog imovinsko–pravnih odnosa, okrivljeni uzeo sekiru u ruke, prišao bratu koji mu je bio okrenut leđima i držeći sekiru obema rukama njome zadao jedan udarac oštricom sekire u predelu leđa.

Predrag se pred sudom izjasnio da nije kriv za delo za koje ga je okrivilo Više javno tužilaštvo.

„Odrasli smo zajedno, nismo se nikada do sada posvađali, on mi je kao rođeni brat. Toga dana smo malo više pili. Došli smo kući oko dva ujutro i posvađali se u hodniku. Jovan me je iz čista mira udario i počeo da viče kako smo mu sve uzeli, svo imanje. Ja sam hteo da ga umirim, zagrlio sam ga i pitao šta to priča. Gurali smo se i on je pao preko alata i klupice na kojoj je bila sekira“, izjavio je Predrag.

Prema njegovim rečima, sve se to događalo u hodniku kuće.

„Kada smo pali preko alata i seker njegova majka je tada izašla iz sobe. Onda sam ustao video da mi je ruka krvava. Kada je Jovan ustao, video sam da mu je cela majica krvava na leđima. Video sam da je više od mene krvav, da se tetura po kući. Vrlo brzo je došao naš drug Nemanja koji ga je odvezao u Hitnu, a ja sam ostao na pragu sa strinom, Jovanovom majkom. Ona je sklonila sav alat i očistila krv sa poda“, izjavio je je Predrag.

Na pitanje sudije Višeg suda Mirka Draškovića otkuda krv na sekiri i kako je moguće da je Jovan zadobio takvu povredu ako je pao preko položene sekire, okrivljeni nije imao odgovor.

„Ne znam otkud krv, nisam to video, a sekiru nisam ni uzeo u ruke“, rekao je okrivljeni.

Njegov brat Jovan je međutim, rekao je na ročištu da se nemili događaj zbio u dvorištu.

„Svađa je započela unutar kuće, ali sam izašao napolje, kada je brat protrčao pored mene i otišao po sekiricu koja je stajala u dvorištu na traktoru. Onda sam osetio udarac u leđa. Majka je skočila kada me je prvi put udario, bila je tu pored mene i sprečila da me udari i drugi put. Dok smo čekali da dođe drug i odveze me u Hitnu, Predrag je sedeo na pragu i pretio da će me zaklati. Držao je nož u ruci i govorio: “Ću te zakoljem, ću te odrobijam“, rekao je Jovan.

Pošto se njihovi iskazi ne slažu, dvojica braće suočila su se na sudu oči u oči, ali je to samo produbilo svađu i nije odgonetnulo kako je tačno došlo do povrede.

Na narednom ročištu sudski veštak trebalo bi da pojasni da li je povreda na Jovanovim leđima mogla da nastane padom preko položene sekire ili je nastala direktnim udarcem.

Predrag je optužen da je brata "pokušao da liši života umišljajno", u stanju akutne alkoholisanosti, pri čemu je, kako se navodi u optužnici, „njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali nebitno“.

Nastavak suđenja zakazan je za 19. jul. kada će biti ispitani rođaci dvojice braće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading