NE SPAVAM OTKAD JE MOJ SIN POBIO DRUGOVE Majka dečaka ubice sa Vračara plakala sve vreme na saslušanju
Foto: Printscreen/Foto: Alo.rs

M. K. (46), majka dečaka K. K. (13), koji je ubio devet učenika i čuvara, a ranio još petoro dece i nastavnicu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, saslušavana je u sredu po podne, duže od tri sata, u Stanici policije "29. novembar".

Žena čiji je sin 3. maja otišao u školu s pištoljem i napravio masakr plakala je tokom čitavog saslušanja.

- Sve vreme je bila uznemirena, drhtala je i plakala. Rekla je da ne spava otkad je K. pobio školske drugove i školskog čuvara, kojeg je voleo. Nije krila da je u izuzetno teškom psihičkom stanju, kao i njen suprug, koji je u pritvoru, i njihova maloletna ćerka. Odgovorila je na svako pitanje policije i rekla da i sama sve vreme bez prestanka traži grešku u svakom segmentu života. Rekla je da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od dece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, hteli da naprave dobre ljude, u braku koji je bio skladan - prepričava izvor Republike blizak istrazi.

Naš sagovornik otkriva da je majka ispričala da je skoro od rođenja K. imao dadilju, koja je brinula o njemu i sestri, kao treći roditelj.

- Osim pubertetskih bubica svojstvenih tinejdžerima, M. je rekla da nije primetila druge promene kod sina niti najmanji nagoveštaj nezadovoljstva i da želi da naudi bilo kome. Ni ona ni suprug. Mislila je da su dobri roditelji i da deci pružaju sve što treba. Rekla je da je K. bio dete za primer i da su to mislili ne samo oni nego i svi ljudi oko njih. Kazala je da je tog dana nestalo sve - dodaje dobroobavešteni izvor.

NE SPAVAM OTKAD JE MOJ SIN POBIO DRUGOVE Majka dečaka ubice sa Vračara plakala sve vreme na saslušanju

Foto: Alo!

 

M. K. je saslušana u svojstvu građanina u predistražnom postupku i njen iskaz, u pisanoj formi, biće prosleđen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje vodi istragu. Majka je saslušana u cilju ocene nadležnih da li je bio zapušteno i zlostavljano dete, a odgovarala je na pitanja vezana na K. prihvatanje vrtića, o sticanju drugara, o odnosu s oba roditelja, učiteljem, nastavnicima, kako je izgledalo njegovo druženje s decom i odraslima, da li je imao kućnog ljubimca i na koje vannastavne aktivnosti je išao.

Majka je istakla da ona i njen suprug nisu vršili pritisak na dete u vezi s ocenama i uspehom u hobijima, ali da je on bio izvanredan i da je pohađao muzičku školu i karate, kao i da se niko nije žalio na njega, nego da su ga uvek svi hvalili.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrde da li se njegova porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading