PRIČALA JE SATIMA Evo šta je majka dečaka osumnjičenog za masakar u "Ribnikaru" izjavila u policiji
Foto: Alo/Foto: Alo!/Aleksandar Nalbantjan

"Majka je saslušana u svojstvu građanina. Pričala je satima. Nikakva dela joj se ne stavljaju na teret. Ona je ispričala sve što je traženo od nje, odgovorila je na sva pitanja. Njoj je cilj, kao i svima da se ovo razreši, da se vidi u čemu je bio "problem" i da se dođe do najboljeg rešenja za celu ovu situaciju. Što se tiče priče da je K. K. dete razvedenih roditelja, to nije istina. Otac i majka žive zajedno sve vreme, nisu odvojeni i, kako je majka rekla, reč je o skladnoj porodica koja se adekvatno brinula o svom detetu. Takođe je navela da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će K. K. da počini delo za koje se sumnjiči", rekao je sagovornik iz istrage za Telegraf.

Saslušana majka ubice sa Vračara - Alo.rs

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrđuje da li je M. K., majka dečaka koji je izvršio masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., kao i da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K. K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Inače, ukoliko se dokaže da ima elemenata gore navedena dva dela, majka će odgovarati pred tužiocem pomenutog tužilaštva.

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

Saslušana majka Koste K. - Alo.rs

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading