OKONČAN DOKAZNI POSTUPAK TROSTRUKOM UBICI IZ MORAVCA Veštaci utvrdili da je kod optuženog uočeno manipulativno ponašanje
Foto: Printscreen

Veštak Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Dragan Savić potvrdio je u svom iskazu da je tokom veštačenja ustanovljeno da su sve četiri čaure i četiri projektila ispaljeni iz pištolja marke "bereta", kalibra devet milimetara, koji je na suđenju priložen kao dokaz.

Takođe je kazao da je bilo moguće da se na cev pištolja narežu navoji i stave na cev kako bi se prigušili pucnji.

OKONČAN DOKAZNI POSTUPAK TROSTRUKOM UBICI IZ MORAVCA Veštaci utvrdili da je kod optuženog uočeno manipulativno ponašanje

Foto: ATA Images

 

 

Džonić je u jednom trenutku, dok je Savić svedočio, burno reagovao i zatražio reč od sudije.

- Ne mogu više da ga slušam! Ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio - izjavio je optuženi.

On se tokom suđenja žalio da je lošeg zdravlja i da sve slabije vidi, zbog čega je njegova advokatica zatražila dopunske preglede lekara kako bi se utvrdilo da li je sposoban da prati postupak.

Doktorka Marija Panić, predstavnica komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, rekla je da bi lekari te zdravstvene ustanove bili obavešteni da se nakon obavljenog veštačenja u Beogradu psihičko stanje okrivljenog značajno pogoršalo.

Na pitanje Džonićeve advokatice da li je dijabetes, od kojeg je oboleo, mogao da utiče na njegovo psihičko stanje, doktorka Panić je odgovorila:

- Mogao bi da utiče na njegovo funkcionisanje i fizičko stanje, ali ne na psihičko. On je bio kod nas na pregledu 12 dana. Za to vreme je sa lekarima bio saradljiv i pristojan, ali smo dobili zapažanja ostalih zaposlenih da je imao izvesne agresivne tendencije prema njima.

Da Džonić ima sklonosti da manipuliše, potvrdilo je i veštačenje u zatvorskoj bolnici u Beogradu.

- Uočeno je povremeno simulativno ponašanje jer je izigravao simptome bolesti koje ne postoje kod njega. Uočena je i agravacija, odnosno pokušaj da svoje zdravstvene tegobe prikaže kao teže. Na svaku žalbu smo reagovali ispitivanjima. Ukoliko zaista postoji okolnosti oko iznošenja nerealnih stvari koje ne odgovaraju realnosti, to nije uzrokovano duševnom bolešću već je posledica strukture njegove ličnosti - objasnila je dr Panić.

Svedok Goran Arizanović potvrdio je u svom iskazu da je Džonić nekoliko meseci pre ubistva porodice Đokić, Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije, zatražio od njega najpre alat za narezivanje navoja, a potom i da mu nareže metalnu cev.

- On je probao da sam to uradi, ali je navoj ispao kriv pa je došao da mu to popravim. Imam puno posla u radionici, tako da nisam zapamtio zbog čega mi je to tražio - kazao je svedok.

Arizanović je, pregledom "berete", rekao da bi metalna cev koju je on narezao mogla da bude ona koja se nalazi na tom pištolju.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao je potom za 6. jun iznošenje završnih reči, pošto je odbio predlog odbrane okrivljenog da se urade dodatna veštačenja njegovog zdravstvenog stanja i antropološko veštačenje.

Punomoćnica oštećene Stojanke Đokić, majke ubijenog Gorana, kazala je po završetku ročišta da je zadovoljna brzinom suđenja i rekla da očekuje da Džonić bude osuđen na maksimalnu kaznu, odnosno, na doživotni zatvor.

Troje Đokića nestali su 26. septembra 2021. kada su se iz Moravca, posle posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac, a "folksvagen pasat" nedaleko od Tešice.

Smatra se da je Džonić likvidirao rođake iz koristoljublja, jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen novac za koji se veruje da je ukraden iz Goranovog automobila. Ostatak koji nedostaje navodno je iskoristio da bi vratio dug od 8.000 evra.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading