ENIGMU REŠAVA TREĆI KLJUČ Policija sužava obruč oko osumnjičenih za pljačku preko 5 miliona dinara u eparhiji vranjskoj
Alo!/M. Š.

Iako se iz policije još nisu oglašavali ovim povodom, u tužilaštvu nam je potvrđeno da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera, da su otisci poslati na analizu kao i da su četvorica sveštenika ispitani na poligrafu, što je donekle olakšalo posao istražiteljima da suze krug osumnjičenih.

HTEO DA ODBRANI ŽENU OD KRAĐE, PA BRUTALNO PREBIJEN Grupa siledžija pretukla muškarca kod ''Mostara'' jer je pokušao da ih spreči u pljački (FOTO)

''Još je rano za bilo kakve zaključke, mada se neki sami nameću. Nemamo dilemu da je reč o nekome ko je imao pristup eperhijskom domu, kancelariji i sefu, a po svemu sudeći izgleda da nije reč o đakonu blagajniku, jer ne samo da je prošao poligraf, nego i druge okolnosti sklanjaju sa njega sumnju'', kaže izvor blizak istrazi, saznaju Novosti.

U okviru Vladičanskog doma u Vranju je više poslovnih prostorija i stanova, od kojih jedan koristi sveštenik sa porodicom. Sam vladika češće spava u manastiru Sveti Nikola, a ove prostorije koristi za rad i prijem stranaka.

''Kuća ima četiri ulaza. Ključ od kancelarije blagajnika, koja je gotovo uvek zaključana, imaju dva čoveka, blagajnik i vladika, a sada se istražuje gde je treći ključ, jer ih je toliko izrađeno. Svi jedva čekamo da policija završi posao, jer je situacija prilično neprijatna'', kaže jedan od sveštenika eparhije.

Prvobitno se mislilo da se krađa dogodila u nedelju u zoru, jer je u to vreme došlo do prekida snimka na kamerama, ali je kasnije utvrđeno da postoji prekid u još jednom terminu, a to je petak pre podne.

Istražitelji zato veruju da je u petak izvedena ili "proba pljačke" ili samo razbojništvo, s obzirom na to da je blagajnik poslednji put video novac u kasi u četvrtak po podne, a onda kada je u ponedeljak otključao sef shvatio da

nedostaje ogromna svota novca. Popisom je utvrđeno da nedostaje 5.250.000 dinara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading