MUP APELUJE Prevaranti haraju Srbijom, ako ste među žrtvama javite se odmah policiji
MUP

Policija u Smederevu rasvetlila je prevaru i uhapsila M. J. (27) iz Novog Sada i V. M. (28) iz Beograda.

Oni se sumnjiče da su, od 2. maja ove godine, više puta zvali telefonom sedamdesetpetogodišnju ženu iz okoline Smederevske Palanke, predstavljajući se kao zastupnici firme koja prodaje razne kućne proizvode i doveli je u zabludu da je osvojila nagradu u iznosu od 230.000 evra.

Zatim su, kako se sumnja, zloupotrebivši njeno poverenje tražili da im plati 10 procenata osvojene sume na ime poreza, što je navodno uslov da joj nagrada bude isplaćena.

Horor detalji tragedije u Zrenjaninu - Alo.rs

Kada im je žena rekla da nema toliko novca oni su joj, kako se sumnja, ponudili da plati manje, što je ona prihvatila, nakon čega je na njenu kućnu adresu došla V. M., donela joj na poklon tri masažera i tri parfema, uzela od nje 10.000 evra i rekla joj da će doći kolega sa ugovorom, koji bi trebalo da potpiše i dobije nagradu.

Nakon toga, M. J. je, kako se sumnja, još nekoliko puta zvao ovu ženu i tražio da mu plati još 8.800 evra i 240.000 dinara, što je ona odbila i slučaj prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading