ŠTA SE DEŠAVA 14 DANA NAKON MASAKRA U ŠKOLI NA VRAČARU Danas sahrana A.A. na Lešću, otac dečaka i dalje u zatvoru (FOTO)
Foto: Alo/Vladimir Marković

Iz očevog pištolja za 120 sekundi upucao je 16 osoba. U smrt je odveo osam devojčica, jednog dečaka i čuvara. Ranio je nastavnicu istorije i pet drugara.

Motiv i dalje nepoznat.

Deseta žrtva K.K. devojčica A.A. biće sahranjena danas na gradskom groblju "Lešće" u 17 sati.

ŠTA SE DEŠAVA 14 DANA NAKON MASAKRA U ŠKOLI NA VRAČARU Danas sahrana A.A. na Lešću, otac dečaka i dalje u zatvoru (FOTO)

Foto: Alo!

 

30 dana planirao zločin

Policija je u stanu K.K. našla spisak od 16 imena dece, mahom devojčica. Na tom spisku bilo je i učenika koje nije poznavao. Sumnja se da je njihovu smrt želeo jer su, navodno, od njega bili u nečemu uspešniji.

Nađena je i mapa kretanja.

Za sada nema dokaza da je bio žrtva vršnjačkog nasilja. Sva deca koja žele dvojezičnu nastavu polažu prijemni pred početak 7. razreda za odeljenje gde je dvojezična nastava. Tako je i K.K. ,nezvanično, prešao u drugi razred.

Otac

V.K. otac dečaka koji je počinio masakr u školi nakon zločina odmah je uhapšen. Trenutno se nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu. Odbranu je iznosio više od tri sata. Nezvanično, rekao je da se ne oseća krivim. Njegov maloletni sin nalazi se u bolnici. On se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti. Dalja istraga treba da utvrdi kako je K.K. otkučao sef koji je imao šifru i iz njega uzeo oružje.

Guglanje

K.K. je, nezvanično, pregledom Krivičnog zakona Srbije saznao da je do 14 godine krivično neodgovoran. On će tek 30. jula napuniti 14 godina.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, bio je opsednut masovnim ubistvima i ubicama. Nezvanično, gledao je filmove i serije koji se bave patnjom porodica ubijenih.

Dojave o bombama stigle u 115 osnovnih i srednjih škola - Alo.rs

 

Streljana

Dečak K.K. veštinu pucanja stekao je u jednoj beogradskoj streljani. Sumnja se da je u nju dolazio od svoje 12 godine. Međutim, postoje indicije da je učenik vežbao pucanje i van tog objekta. Prema podacima iz istrage, u njoj je sa ocem bio mesec dana pre zločina. Istraga se vodi i protiv vlasnika streljanje u kojoj je V.K. bio počasni član.

Veštačenja

U sredu 3. maja policija je iz stana gde je dečak živeo sa ocem iznela njegov kompjuter, lične stvari, a oduzela mu kompjuter i mobilni telefon. Sve se to nalazi na veštačenju, a rezultati još nisu poznati. Iz pištolja kobnog dana ispalio je 57 hitaca. On je oduzet i nalazi se na veštačenju.

Istraga treba da pokaže koga je pre zločina zvao dečak, kao i to da li je neko znao šta mu je plan. Sumnja se da je svom drugu nekoliko dana ranije rekao " da će mu u sredu doneti poklon".

Obavljen je razgovor i sa njegovom majkom.

Istragu ovog zločina vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Učenici iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" pre 7 dana vratili su se na nastavu.

U svakoj školi u Srbiji nalazi se policija.

Do sada je uhapšeno na desetine ljudi koji su veličali ovog dečaka, govorili da će napraviti sličan zločin, ali i oni koji su na račun ovog zločina zbijali šale i u institucije donosili plastično oružje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading