DEVOJČICA POVREDILA DRUGARICU ŠESTAROM U ZRENJANINU Oglasila se direktorka škole gde se dogodio napad
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Direktorka Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina Sanja Gerbeš saopštila je da se, posle jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u ovoj obrazovnoj ustanovi, nastava odvija po redovnom rasporedu, sa akcentom na vaspitnim razgovorima sa učenicima svih odeljenja, prenose mediji.

DEČAK U ŠOK SOBI, MAJKA IMA HEMATOM NA GLAVI Maloletnik (13) napao sekirom komšije

Podsetimo, u ponedeljak je u OŠ „2. oktobar“, u prepodnevnoj smeni, oko 10.30 časova, za vreme velikog odmora, došlo do incidenta. Učenica sedmog razreda je oštrim predmetom nanela lakše telesne povrede učenici šestog razreda.

''Škola je hitno odreagovala na ovaj događaj. Povređenu devojčicu je ekipa Hitne pomoći zbrinula i sanirala povredu. Devojčica se oseća dobro i puštena je kući'', istakla je Gerbeš.

Ona je naglasila da je škola u rešavanje ovog slučaja uključila sve relevante službe. Odmah je sazvan i održan sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. On je usvojio Plan pojačanog vaspitnog rada za učenice, koje su učestvovale u događaju.

''Škola je odreagovala u skladu sa propisanim procedurama. Juče popodne održana je sednica Saveta roditelja, na kojoj su roditelji obavešteni o događaju i preduzetim merama, kao i Planu prevencije i podrške učenicima i roditeljima, koji će se sprovoditi u narednom periodu'', istakla je Sanja Gerbeš.

Uhapšena majka devojčice

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsili su i odredili zadržavanje do 48 časova D. V. (53) iz Zrenjanina, zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Kako se sumnja, njena trinaestogodišnja ćerka je u ponedeljak, u osnovnoj školi u Zrenjaninu, u ženskom toaletu, nožem nanela povrede u predelu leđa dvanaestogodišnjoj učenici iste škole kojoj su u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice konstatovane lake telesne povrede.

Osumnjičena D. V. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading