TROVALA BEBU, NERVIRALO JE ŠTO PLAČE! Devojka A. N. (21) iz Kovina optužena da je sopstvenu bebu kljukala lekovima za šizofreniju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Osnovano se sumnja da je majka u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik - lek „onzapin“. Kada je ova strahota otkrivena, o svemu je obaveštena i policijska uprava u Smederevu, nakon čega je A. N. (21) uhapšena.

Kako je rečeno za medije, izgleda da su lekovi detetu davani danima.

- Dete ima šest meseci, dobijalo je napade, bilo je u stanju katatonije, bukvalno kao biljka... Lečeno je 12 dana, bilo je u veoma teškom stanju, maltene se borilo za život. Taj lek je jako opasan i može da izazove trajne posledice - rekao je izvor iz istrage.

Ova žena je u ponedeljak saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je predložilo da joj bude određen pritvor do 30 dana jer okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Takođe, njoj je privremeno zabranjeno da prilazi detetu.

Majka je, kako su rekli pojedini izvori, pričala „da se ne seća da je detetu nekoliko noći davala antipsihotike“, iako se sumnja da je to radila veoma svesno, da bi dete prestajalo da plače.

- Ta devojka je potpuno nezrela i uznemirena, možda je nespremna za ulogu majke u kojoj se definitivno nije snašla. Ne bih da dajem preuranjene zaključke, ali izgleda da ima postporođajnu depresiju, mlada je... Svega ima tu. Nisu smeli da dozvole da bude sama sa detetom dok joj ne bude bolje - rekao je izvor Alo! iz Instituta za majku i dete.

Prema rečima pojedinaca iz smederevske policije, pretresom kuće pronađeni su antidepresivi koje je najverovatnije majka dobijala na recept, što potvrđuje pretpostavku našeg izvora iz Instituta, da je i sama majka bila u problemu.

Ovoj nesavesnoj ili nesrećnoj mladoj ženi se na teret stavlja krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, kao i zapuštanje i zanemarivanje maloletnog deteta.

Za sada nije precizirano gde se nalazi otac bebe, da li je uključen u njeno podizanje i da li je znao da je majka davala detetu lekove.

A mislili smo da je dadilja najgora

Javnost se, od kada je u medije dospela vest o drogiranju bebe, priseća slučaja bebisiterke koja je pre dve godine uhapšena nakon što je otkriveno da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja davala lek „bensedin“. Kasnije se, slično kao sada sa majkom, ispostavilo da se dadilja lečila od psihijatrijskih bolesti i da su lekovi bili njoj prepisani.

Ko kontroliše decu ulice?

Pored brojnih drugih pitanja, otvorilo se i ono u vezi sa decom koja sa roditeljima prose na ulici.

„Šta je sa svom decom koju Romkinja na Slaviji menja na svakih nekoliko godina i koja uvek spavaju? Ne spavaju, nego su ošamućena i očigledno omamljena. I to su deca i to svesno prepuštena tim monstrumima od roditelja koji ih drže i na minus 20 i na plus 50 u naručju, ili u nekoj kutiji ispred sebe“, samo je jedan od komentara na mrežama.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading