DETE PRIMLJENO U BOLNICU KAO BILJKA Jezivi detalji slučaja majke iz Kovina: Bebu trovala lekom za šizofreniju
Foto: Alo/RINA

"Doktori su poslali obaveštenje tužilaštvu u kojem su naveli da je dete primalo lek ONZAPIN koji služi za lečenje šizofrenije. Dete ima 6 meseci, dobijalo je napade, bilo je u stanju katatonije, bukvalno kao biljka... Lečeno je 12 dana, bilo je u veoma teškom stanju, maltene se borilo za život. Taj lek je jako opasan i može da izazove trajne posledice. Da je lek davan detetu, otkrili su lekari analizama i majka je odmah uhapšena. Inače, u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje, niti je majka privođena ranije", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Inače, na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, prema osumnjičenoj A.N. (21) određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek "ONZAPIN", nakon čega je devojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Mladić (18) poginuo u Vršcu posle proslave rođenja deteta - Alo.rs

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obaveštenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gde je, zajedno sa detetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja ove godine. Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading