MOLILI SMO SE, ALI ONA VIŠE NE DIŠE Potresnim rečima od devojčice se oprostili drugari iz OŠ Vladislav Ribnikar
Foto: Alo/Vladislav Ribnikar - Nikola Todorović/Alo!

Ta vest je opet sve potresla i podsetila na, u sećanju još i te kako živ masakr koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio trinaestogodišnji dečak.

- Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i povređeni dečak ostanu živi. Čak smo i plakat sa porukom za njihovo brzo ozdravljenje zalepili na ulazu u školu. Verovali smo u bolje, u doktore, njihovu mladost i izdržljivost, bez obzira na povrede koje su zadobili. Ali eto, izgubismo i nju. Ostao nam je još samo dečak i nadamo se da će nam se, bar on, vratiti, ušetati u učionicu i ponovo biti sa nama.

MOLILI SMO SE, ALI ONA VIŠE NE DIŠE Potresnim rečima od devojčice se oprostili drugari iz OŠ Vladislav Ribnikar

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Ovako su posle vesti da je u Dečjoj klinici u "Tiršovoj" preminula devojčica govorila dvojica đaka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja, trinaestogodišnji dečak pucao iz vatrenog oružja i ubio osmoro đaka i čuvara, ranio trinaestoro.

Devojčica je u pucnjavi teško povređena. Ona je zadobila teške povrede glave. Odmah po prijemu u "Tiršovu" devojčica je operisana, ali je metak ostao u glavi. Lekari su svih ovih dana iz minuta u minut pratili njeno zdravstveno stanje, i uprkos egzaktnim dokazima da za devojčicu nema mnogo nade, pokušavali da je spasu. Ali, i pored hiruške intervencije i nadljudskih napora lekara da je održe u životu, nesrećna devojčica je, posle 12 dana borbe za život, podlegla povredama.

Devojčica je bila najteži povređeni pacijent posle masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Imala je teške povrede glave opasne po život a bitku je izgubila i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavila je iskreno saučešće porodici nastradale devojčice.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading