KOD 20 OSUMNJIČENIH PRONAĐEN NOVAC, ORUŽJE I DRAGOCENOSTI... Tužilaštvo zahteva pritvor za članove ''balkanskog kartela''
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor za 13 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina, prenosi Tanjug.

LUKSUZ PRŠTI, PRESKUPI SATOVI I BRDO KEŠA Evo šta je sve policija zaplenila od vođa Balkanskog narko-kartela (FOTO/VIDEO)   

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 20 osumnjičenih zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz tužilaštva.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Miroslava Starčevića, Mladena Lazarevića, Miloša Jovanovića, Dragana Đorđevića, Milana Mitića, Dragana Nikolića, Ivana Cvetkovića, Radisava Radovića, Gligorija Peljevića, Miloša Radosavljevića, Mirka Pavlovića, Vladana Saldo i Ljubiše Lindo, koji su danas saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode.

Od toga dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Republici Peru Zoran Jakšić, a Deniz Mihajlović nalazi se u pritvoru po rešenju Kraljevine Holandije, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu. Četiri lica nalaze se u bekstvu.

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.

Prilikom pretresa stanova i drugih objekata čiji su osumnjičeni vlasnici ili korisnici pronađena je velika količina novca na različitim lokacijama. Samo kod jednog osumnjičenog Vladana Solda, koji ima prebivalište na adresi gde je lišen slobode u mestu Žitište, pronađen je novac sakriven u buradima u iznosu od tri miliona evra u različitim apoenima.

Pored navedenog, prilikom pretresa jednog od stanova koji su koristili osumnjičeni na teritoriji grada Niša, pronađena je veća količina oružja i eksplozivnih naprava. S obzirom da je u toku veštačenje zaplenjenog oružja, u narednom periodu će se izjašnjavati na okolnosti koje se odnose na ilegalno posedovanje oružja.

Pored novca i oružja, oduzeti su skupoceni satovi i nakit kao i vozila.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo sve račune, sefove, svu pokretnu i nepokretnu imovinu - stanove, kuće i vozila osumnjičnjenih lica.

Akcija koja je uspešno sprovedena na teritoriji Srbije izvršena je i u saradnji sa Europolom, Eurojust-om i Pariskim tribunalom odnosno Odeljenjem zaduženim za borbu protiv organizovanog, finansijskog i sajber kriminala „Junalco“, u kojoj su prukupljani krucijalni dokazi sa Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i drugi dokazi koji su neophodni za postupanje Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a čime je razbijen ovaj "balkanski kartel".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading