ULETEO JE STAMPEDO UPLAKANE DECE, UČITELJICA JE PREBLEDELA Ispovest radnika firme u kojoj su se đaci sakrili nakon masovne pucnjave na Vračaru
Foto: Alo/Alo

Jedan od radnika obližnje firme je prepričao je za Blic horor koji se dogodio te srede u beogradskom naselju Vračar.

- Krenuli su da beže, uleteo je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može. Kod nas su bile i dve učiteljice i oko pedesetak dece, koji su se sklonili oko naše firme - prepričava Goran, radnik firme koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako on priča za "Blic", jedna od učiteljica je bila skroz bleda i u šoku, a ubrzo se odmah uputila nazad ka školi.

Vojnik Veljka Belivuka izrešetao bivšu devojku? - Alo.rs

- Jedna učiteljica je prebledela, odmah se vratila ka školi, da uzme svu decu, to su mala deca, do četvrtog razreda - priča Goran.

Kako priča, jedno dete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uleteo i krenuo da puca.

Podsetimo, dečak ubica (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, sa očevim pištoljem, a prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP-a, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unapred, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

Nakon što su ga policijski službenici odveli, on nije pokazao ni trunku kajanja.

Deca, kao i čuvar škole, koji su ubijeni u masovnoj pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" sahranjeni su na beogradskim grobljima, a od njih su se oprostile stotine ožalošćenih ljudi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading