VOZAČ UBIJENOG VOĐE ŠKALJARACA PRVI PUT PROGOVORIO NA SUDU "Nisam namestio Jovana, bio mi je kao brat!"
Foto: Alo ilustracija M.J.

U sudu u Istanbulu prvi put je odbranu izneo Emre K., vozač Jovana Vukotića, koji se sumnjiči da je pomagao kavačkom klanu da u Turskoj ubije vođu škaljaraca i to u trenutku dok je u automobilu bio sa trudnom suprugom i detetom

Emre K. koji je bio vozač vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u momentu kada je on ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu, prvi put je na suđenju koje je počelo u Turskoj, izjavio da "nije kriv i da mu je ubijen čovek koji mu je bio kao brat i da je mogao i on da bude ubijen".

- Moje ime ide rame uz rame sa ljudima za koje nisam ni znao da postoje u životu Jovana Vukotića. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo, Jovan mi je bio kao brat, a ubijen je, ova situacija u kojoj sam me veoma boli - rekao je na početku izlaganja, kako prenose turski mediji, vozač Jovana Vukotića.

Podsetimo, Emre K. je u trenutku ubistva bio u kolima sa ubijenim vođom škaljarskog klana, njegovom trudnom suprugom Mašom M. i njihovim detetom. Posle zločina, navodno je u bankini pokušao da sakrije dva mobilna telefona. Pred sudom je izjavio da je video kako im dvojica napadača, obučena u crno, prilaze na motoru.

VOZAČ UBIJENOG VOĐE ŠKALJARACA PRVI PUT PROGOVORIO NA SUDU

Foto: Printscreen

 

- Vozio sam srednjom trakom. Video sam dve osobe obučene u crno na motoru, ali nisam shvatao da nas prate, sve dok iznenada nisam čuo pucanj. Tek tada sam shvatio sam da nas napadaju i da pucaju na nas i tada sam pogledao levo i desno. Bili smo na putu, nisam znao šta da radim, da li da stisnem gas ili kočnicu, i naglo sam zakočio. Jovan je pokušao da otkopča pojas, ali nije uspeo. Pokušao sam da mu pomognem, stavio sam jaknu na njegovu rani i ponavljao "bićeš dobro". Nastala je panika jer je u kolima bilo i dvogodišnje dete. Pokušao sam da zaustavim ljude i zamolim ih za pomoć, osećao sam se uplašeno i bespomoćno - opisao je u svojoj odbrani, kako navode mediji, čovek za kog tursko tužilaštvo sumnja da je ubicama i organizatorima, među kojima su rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Radoje Živković i Milan Vujotić, pomogao da prate vođu škaljaraca u stopu.

Podmetnuti su mi dokazi

Emirkan S. koji se sumnjiči da je pucao sa motora u pokretu u Vukotića, negirao je na saslušanju pred sudom navode optužnice. On je izjavio da su mu "dokazi podmetnuti". - Ne poznajem nikog od optuženih. Moje cipele su uzete tokom pretresa kuće, u zatvoru sam već osam meseci, a ove cipele koje se sada izvode kao dokaz, nisu moje, nisu ni iste boje. Zahtevam oslobađajuću presudu, nisam jedna od osoba sa motocikla, koje se vide na snimku - rekao je osumnjičeni za ubistvo vođe škaljaraca.

Emre K. izjavio je i da nisu tačni navodi da je pokušao da sakrije dva mobilna telefona. - Ne prihvatam navode optužnice, nemam nikakve veze sa ubistvom, pucano je na mene, mogao sam da poginem toga dana, a ovde stojim rame uz rame sa osumnjičenima. Ja to ne mogu da razumem - rekao je čovek u kog je Vukotić navodno imao poverenja, a našao se na optužnici za njegovo ubistvo u kojoj se navodi da se sumnja da je ubicama javljao njihovo kretanje. Sudija ga je pitao zbog čega je onda nakon pucnjave obrisao aplikacije vats ap i signal, na šta je on odgovorio da je "bio u panici". - Nisam to uradio u svrhu prikrivanja dokaza, bio sam u panici i obrisao sam ih jer sam mislio da me rođaci tako neće dobiti, da bi me zvali normalno na broj - odgovorio je Emre K.

VOZAČ UBIJENOG VOĐE ŠKALJARACA PRVI PUT PROGOVORIO NA SUDU

Foto: Alo.rs

 

Optužnicom tužilaštva u Istanbulu, podsetimo, obuhvaćeno 16 osumnjičenih. U njoj se navodi da je u automobil u kom je bio Vukotić pucano sa desne suvozačeve strane i da je ispaljeno četiri ili pet hitaca.

- U prvom trenutku je ubijeni identifikovan kao Predrag Popović, imao je prostrelne rane u predelu grudnog koša i preminuo je u bolnici. Međutim, kasnije je utvrđeno da je zapravo reč o Jovanu Vukotiću koji je pod lažnim imenom boravio u Turskoj - navodi se u optužnici.

U dokumentima se navodi i da je Vukotić ubijen u ratu "škaljarskog" i "kavačkog kana" i to po direktnim uputstvima koja je Radoje Zvicer izdavao Radoju Živkoviću i Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću. Sumnja se da su za ubistvo vođe škaljaraca platili 1,5 miliona evra.

Ključnu ulogu, kako navode, imala je i Asija J. koja je kavčane povezaka sa kriminalnom grupom iz Turske, čiji je vođa u pritvoru u Crnoj Gori.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading