DOBIĆEŠ POKLON U SREDU U ŠKOLI Drug nemilosrdnog dečaka ubice sa Vračara otkrio jezive detalje uoči nezapamćenog masakra
Foto: Alo/Alo

Pratio ga je na fudbalske utakmice, a K. K. (13) mu je pričao koliko se dobro zabavljao na strelištu.

Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je K.K. rekao slavljeniku da će mu poklon doneti u školu u sredu, 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan.

Sa oružjem svog oca, ubio je osam svojih vršnjaka i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar". Učenik (ime poznato redakciji Blica) je taj dan bio prisutan u susednom odeljenju. Sve je video i čuo. Danas on polaže cveće ispred škole, koja je za nekoliko minuta postala poprište najneočekivanijeg zločinačkog trenutka.

Ispovest devojčice koja je bila u učinonici za vreme masakra: Preskakala sam mrtvog dečaka! - Alo.rs

- Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: "Pucaju, bežite, bežite!!! Naš nastavnik nas je spasio.

Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i video K.K. u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije - rekao je K.K. školski drugar, a prenosi francuski list "Le soir".

On se potom osvrnuo i na odnos sa K. K.

- Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku - objašnjava on.

On dalje navodi da je K.K. bio "miran, pristojan i malo introvertan".

- On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja, a drugi ga maltretiraju. Zovu ga "štreber" jer je odličan učenik koji dobija najviše ocene - objašnjava učenik.

Dečak-ubica iz škole bez trunke kajanja posle masakra doktorima na klinici postavlja samo jedno pitanje - Alo.rs

Međutim, on tvrdi da masakr nije povezan sa lošom ocenom u školi.

- On nikada ne dobija loše ocene. Međutim, jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili da bi vikali "štreber", "nesrećnik". Da li su mu i druge nadimke. Koliko ja znam, nikada ga nisu tukli - objašnjava dečak.

K.K. školski drugar objašnjava da je dečak-ubica nedavno zatražio da promeni razred kako bi izbegao maltretiranje, međutim, prema njegovim rečima, incidenti su se nastavili i u novom razredu.

- Njegov otac jeste vodio K.K. da puca na poligonu - kaže on.

On dalje navodi da je vinovnik krvavog pira na Vračaru pucao i na svog prijatelja kojem dva dana pre masakra nije doneo rođendanski poklon.

- Kasnije mu je rekao: "Dobićeš poklon u sredu u školi" - kaže on.

Međutim, kako on priča, dečak je uspeo da se spase tako što je iskočio kroz prozor.

Podsetimo, K.K. (13) 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio je nezapamćeni masakr kada je naoružan očevim pištoljem upao u školu i ubio osam đaka i školskog čuvara i ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading