MUP SRBIJE NA NOGAMA Hapšenja u deset gradova, nema praštanja za zveckanje oružjem
Foto: Printscreen/MUP Srbije

MUP je sproveo akcije širom zemlje u kojima su hapšeni svi oni koji na različite načine uznemiruju srpsku javnost, provocirajući, preteći ili šireći govor mržnje.

U samo nekoliko sati policija je hapsila u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mtrovici, Čačku, Kraljevu, Smederevu, Boru, Vlasotincu.

U prepodnevnim satima, pripadnici MUP-a priveli su na informativni razgovor maloletnu devojčicu koja je na TikToku snimala sebe i ismevala ubistva u školi na Vračaru.

Ona je, navodi se, veličala K.K. koji je počinio zločin

Zatim su usledila hapšenja širom Srbije.

Novi Sad

Policija je u Novom Sadu uhapsila trojicu maloletnika zbog sumnje da su učinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu.

Niš

Pripadnici MUP-a u Nišu uhapsili su sedamnaestogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

"Sumnja se da je on, juče, na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio poruku u kojoj preti da će sutra u Nišu biti ubijeno više od 30 osoba", saopštila je niška policija.

Leskovac

Pripadnici MUP-a u Lebanu, uhapsili su I. K. (42), zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštila je danas Policijska uprava u Leskovcu.

On je u petak popodne pretio svom sinu, ženi i majci da će proći "kao ovi sa televizije" misleći pritom na aktuelna dešavanja masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu.

Sremska Mitrovica

Pripadnici MUP-a u Sremskoj Mitrovici uhapsili su A. S. (22), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je na društvenoj mreži postavio objavu sa porukom da je sledeća na redu, pucnjava u Sremskoj Mitrovici.

Čačak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu, uhapsili su I. Ž. (1973) iz okoline Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, uhapsili su B. A. (51) iz okoline Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kraljevo

Policija u Kraljevu uhapsila je V. V. (54) iz Vrnjačke Banje zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je V. V, u dva navrata, putem telefona, zaposlenom kod javnog izvršitelja u Kraljevu, upućivao pretnje da će baciti bombu.

Smederevo

MUP je uhapsio Ž. M. (57) iz Velike Plane, zbog sumnje da je izvršio nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici su, pretresom, pronašli puškomitraljez M-72, poluautomatsku pušku M-59, lovačku pušku bez fabričkog broja, gasni pištolj, 1.581 puščani metak kalibra 7,62 mm, 49 puščanih metaka neutvrđenog kalibra, 2 okvira za automatsku pušku, sve u nelegalnom posedu, kao i jednu vazdušnu pušku, koja je bila propisno prijavljena.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

Bor

Nevezano za nesrećne događaje, vredi napomenuti da policija u Boru ima pune ruke posla i često interveniše,

Policija u Boru uhapsila je M.S. (18) zbog sumnje da je izvršio tešku krađu, kao i I.Š. (36) iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Takođe, protiv trojice maloletnika će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku za krivično delo teška krađa.

Vlasotince

Takođe, još jedan slučaj koji nije vetan za tragične događaje od 3. i 4. maja.

Pripadnici policije u Vlasotincu uhapsili su D. Ć. (2003) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa na drzak način.

On je pre dve večeri, iz ruku radnika jednog kazina u Vlasotincu istrgao novac i pobegao, saopštila je Policijska uprava Leskovac.

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenog je pronađeno oko 23.000 dinara i taj novac je vraćen oštećenom.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading