OTAC JE SADA PRVI PUT SAZNAO ZA PUNE RAZMERE DOGAĐAJA Obratila se advokatica porodice K.K., evo šta je rekla za dečaka (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

K. K. (14), koji jeu O.Š. "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro i sedmoro ranio, nije krivično odgovoran i sada se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, na posebnom dečjem odeljenju.

Tragedija koja potresa Srbiju, ostavila je bez teksta brojne stručnjake kao specifičan slučaj do sada nezabeležen na našim prostorima a i šire. K. K. (13), učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je u sredu ujutru osmoro đaka i čuvara Dragana Vlahovića. U krvavom piru koji je počeo nešto posle 8 sati ujutru, ranio je i šestoro dece i nastavnicu istorije.

Budući da nije napunio 14 godina, on nije krivično odgovoran i sada se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, na posebnom dečjem odeljenju.

Advokatica Borović je na početku obraćanja javnosti izjavila saučešće u ime porodice Kecmanović.

OTAC JE SADA PRVI PUT SAZNAO ZA PUNE RAZMERE DOGAĐAJA Obratila se advokatica porodice K.K., evo šta je rekla za dečaka (VIDEO)

Foto: Printscreen

 

- Saučešće svima u porodicama stradalih, ovo je zaista tragičan događaj. 

Ona je objasnila da je saslušanje trajalo tri sata pred sudijom i tri sata pred tužiocem.

- Saslušanje je dugo trajalo jer je situacija izuzetno delikatna. Otac je prvi put saznao za pune razmere ovog događaja - rekla je advokatica.

Sud će tek odlučiti o određivanju pritvora.

- Zbog događanja koja su se odvijala ovih dana, na teret se ocu stavlja teško delo ugrožavanja sigurnosti. Za sve oružje ima dozvole, član je sportskog udruženja, oružje je bilo obezbeđeno i zaključano šiframa, dakle dopunski obezbeđeno u odnosu na ono što zakon određuje.

Informaciju šta se trenutno dešava sa dečakom K. K. nije htela da iznese u ovom trenutku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Una

05.05.2023 10:05

Kao sto je i Vlada predlozila, starosna granica za krovicno gonjenje se treba smanjiti na 12 godina!

Lela

05.05.2023 10:07

Ne znam šta je uopšte moguće reći i izjaviti posle užasnog zločina koji se dogodio. Ne postoje reči opravdanja.

Lule

05.05.2023 18:53

Šifra ne znači ništa ako je svi znamo.

Ja

05.05.2023 19:25

Mali je bez problema svaki dan baratao tim oružjem, garantujem! Takva brzina u menjanju šaržera ne uči se u tri posete streljani. Šta mislite, koliki je natprosečno inteligentnom detetu danas potrebno da provali šifru od verovatno tri četiri broja?!