DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:"Ja sam psihopata!"
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Masakr kakav Srbija ne pamti! K. K. (13) iz Beograda uleteo je u svoju školu „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i hicima iz očevog pištolja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, dok je šestoro dece i nastavnicu istorije ranio. Kako se ispostavilo, zločin je planirao mesec dana, a policija je pronašla i spisak imena za odstrel!

DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:

Tanjug

 

Učenik sedmog razreda počinio je najstrašniji masakr u novijoj istoriji Beograda, a posle zločina sam je pozvao policiju i izgovorio reči koje su šokirale i najiskusnije policijske službenike.

DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:

Tanjug

 

- Ja sam psihopata - bile su prve reči tinejdžera, a zatim je priznao da je počinio zločin.

DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:

Foto: Alo ilustracija

 

Bio dete za primer?!

Kako saznajemo, dečak je iz ugledne porodice. Njegov otac je poznati beogradski radiolog, dok njegova majka radi na Biološkom fakultetu. Poznanici opisuju dečaka kao mirnog, povučenog i kulturnog mladića.

- Bio je odličan učenik, išao je na karate, pohađao i muzičku školu... - kažu oni.

Ono što ledi krv u žilama je i to što je prva osoba koju je K. K. upucao bio radnik obezbeđenja s kojim je bio u odličnim odnosima. Čak su i razmenjivali poruke!

Krvavi pir započeo je ubistvom radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića odmah na ulazu u školu, a potom je krenuo ka svojoj učionici i razredu VII/2. U holu škole zatekao je troje đaka koji su bili dežurni i sve ih pobio, a onda je upao na čas istorije. U tom kabinetu ubio je petoro svojih školskih drugova, a teško ranio nastavnicu T. S. (53)! 

DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:

Dejan Briza

 

Angažovali ćerku poznatog advokata

Roditelji dečaka koji je ubio osam školskih drugova i čuvara škole, čim su saznali šta se dogodilo, angažovali su advokata. Oni su odlučili da njihovog sina zastupa Irina Borović, ćerka Borivoja Borovića.

 

- U holu škole zatečena su tela ubijenih đaka A. B., B. A. i S. N. i radnika obezbeđenja. Njega je dečak upucao sa 15 metaka! Zatim je upao na čas istorije u učionici u prizemlju i ubio drugove iz razreda A. D., K. M., M. A., E. K. i A. Č. - kaže izvor Alo! blizak istrazi.

Ubijao zbog igrice?

Motiv krvavog pira još je nepoznat, međutim, neki navode da postoji mogućnost da je tinejdžer počinio zločin po ugledu na jednu od najpopularnijih igrica u svetu. Reč je o igrici „Fortnajt“ za koju se navodi da je onlajn igrica preživljavanja, koja je najveću popularnost dostigla 2018, kada je postala besplatna za igranje. Navodno je K. K. obožavao tu igricu, a ceo zločin je isplanirao po ugledu na nju.

U ovom masakru, osim nastavnice istorije ranjeno je još sedam učenika, koji su prebačeni u bolnicu u Tiršovoj. Nastavnica, dečak A. B., devojčica H. K. i još jedan njihov drug primljeni su u Urgentni centar. U napadu su zadobili povrede ruke, noge, trbuha. Jedan od dečaka upucan je u vrat i on je hitno prebačen u operacionu salu. U Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj dovezeno je troje dece: T. S. sa prostrelnim ranama ruke i noge, J. D. sa ustrelnom povredom butine i devojčica sa prostrelnom ranom na glavi, koja je u životnoj opasnosti.

DETALJI MASAKRA U BEOGRADU Pobio drugare iz klupe pa zvao policiju:

foto:Marko Metlaš

 

Ubijena i ćerka poznatog trenera odbojkaša!

Ćerka poznatog odbojkaškog trenera Crvene zvezde Dragana Kobiljskog ubijena je u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Reč je o devojčici E. K. Kobiljski se nije javno oglašavao povodom tragedije. 

Dve devojčice izbegle su smrt jer su uspele da pobegnu dok je menjao šaržer!

K. K. je policija zatekla u školskom dvorištu.

- Nije pokazivao kajanje, kao da se ništa nije dogodilo. Policajci su ga izveli iz škole sa jaknom preko glave - navodi izvor.

Neće krivično odgovarati

Iako je ubio devet ljudi, K. K. neće krivično odgovarati za zločine, jer nema navršenih 14 godina, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina - kažu u tužilaštvu.

Nakon što je juče dao izjavu u policiji, on je primljen na kliniku za neuropsihijatriju. Kako Alo! saznaje, zavisno od onog što pokažu istraga i veštačenja, K. K. može biti zadržan

Utvrđeno je da je u svom krvavom pohodu koristio „zbrojevku“ dok je policija u kabinetu istorije pronašla njegov ranac u kojem se nalazio još jedan pištolj marke „ruger“, kao i četiri molotovljeva koktela!

kecamanović

Printscreen

 

Otac ga vodio u streljanu da vežba pucanje?!

Ocu dečaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog „teškog dela protiv opšte sigurnosti“. Prema važećem zakonu, ako je usled ovog dela nastupila smrt učinilac se može kazniti zatvorom do 12 godina.

- Oba pištolja koja su nađena su imali legalne dozvole od strane muškog roditelja. On tvrdi da su bili zaključani - rekao je ministar policije Bratislav Gašić i dodao da je dete očigledno imalo šifru od sefa.

Ministar je izjavio i da je dečak sa ocem najverovatnije išao u streljane, gde je vežbao pucanje?!

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić saopštio je da K. K. planirao unapred ovu pucnjavu, kao i da je imao i skicu škole i spisak dece koju je želeo da ubije. Milić je rekao da je osumnjičeni maloletnik pozvao policiju i obavestio da je pucao u više osoba, a motiv, kako dodaje, i dalje nije poznat. Milić je istakao da je za 25 godina, koliko radi u MUP-u, bio na hiljade uviđaja, ali da je ovo nezapamćen zločin.

Bio žrtva vršnjačkog nasilja

Pisac Dušan Nedeljković, čiji sin ide u „Vladislav Ribnikar“, uključio se juče u emisiju na televiziji K1 i otkrio moguće motive stravičnog zločina u školi.

- Moj sin je bio učionicu ili dve pored kabineta u kojem je taj dečak počeo da puca. Taj dečak je premešten na polugodištu iz A u B smenu i, koliko znam, bio je maltretiran od strane drugara. Bio je žrtva vršnjačkog nasilja i na insistiranje roditelja premešten je u drugu smenu. Bio je miran, dobar učenik. Nemojte me držati za reč, ja vam pričam šta sam čuo. Čim je neko prebačen iz smene u smenu, možemo biti sigurni da je neki problem bio u pitanju - objašnjava Nedeljković.

Međutim, nadležni su juče saopštili da škola nikada nije prijavila nasilje. Jedini incident u vezi s K. K. zabeležen je 2021. u školi glume koju je pohađao, kada ga je jedan dečak udario.

- Tada mu je pukla usna. Reagovali su iz Centra za socijalni rad. To je jedino nasilje koje je prijavljeno - dodaje naš sagovornik.

Povodom ove tragedije Vlada Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na čitavoj teritoriji Srbije, počevši od petka 5. maja i zaključno sa nedeljom, 7. majem.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading