OVO JE MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN ZBOG 12 KILA KOKAINA Konobar iz Lazarevca zvani Divljak uhvaćen na delu!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Interventnom jedinicom 92 uhapsili M. Ž. (31) iz Lazarevca i N. M. (37) iz Beograda i zaplenili 12 kilograma čistog kokaina!

Kako portal Republika.rs saznaje, M. Ž. iz Lazarevca radi kao konobar, a u gradu je poznato da ga policija povezuje sa prodajom droge. On je na lokalu poznat pod nadimkom Divljak.

Kako je saopštio MUP dvojica muškaraca uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policija je kod osumnjičenih, nakon primopredaje droge, u dva vozila koja su koristili, pronašla oko 12 kilograma kokaina koji je bio upakovan u 12 paketa. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu - navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, prema nezvaničnim informacijama akcija hapšenja odigrala se u Zemunu, a dvojica osumnjičenih muškaraca zatečena su prilikom primopredaje narkotika.

- Sumnja se da su se, dvojica osumnjičenih, po prethodnom dogovoru našla u jednoj ulici u Zemunu. M. Ž. je na primopredaju došao "golfom" i nakon što je predao N. M. četiri kilograma kokaina i uzeo novac, izleteli su inspektori kriminalističke policije i uhapsili ih na delu - navodi dobro obavešten izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima dvojica osumnjičenih bili su potpuno zatečeni i nisu pružali otpor.

- Bukvalno nisu znali šta ih je snašlo. Samo su stavili ruke na leđa nakon čega su im stavljene lisice. U torbi koju je N. M. imao kod sebe pronađeno je četiri kilograma belog praha, a detaljnim pretresom automobila kojim je upravljao M. Ž., pronađeno je još osam kilograma kokaina - napominje on.

OVO JE MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN ZBOG 12 KILA KOKAINA Konobar iz Lazarevca zvani Divljak uhvaćen na delu!

Foto: MUP Srbije

 

Ističe kako su oba osumnjičena praćena danima i kako je akcija detaljno pripremana.

- Nije smelo ništa da se prepusti slučaju kako bi se dileri uhapsili na delu. Droga je nakon akcije zaplenjena i odvezena u jedan policijski depo nakon čega će biti uništena u skladu sa propisima. Automobil kojim je upravljao M. Ž. odvežen je na detaljan pretres kako bi se utvrdilo da li je korišćen u još nekim krivičnim delima - kaže on.

U automobilu kako se vidi na fotografijama pronađena je i jedna palica, a na paketima kokaina pisalo je "Alea iacta est" (Kocka je bačena).

Nakon hapšenja M. Ž. i N. M. određen je pritvor do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

Sagovornik napominje kako se sumnja da obojica dilera rade za neku organizovaniju ekipu i to će biti predmet dalje istrage.

Inače, zaplenjeni kokain na uličnom tržištu vredi više od pola miliona evra. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading