PRIVODI SE KRAJ SUĐENJU SNAJPERU I NJEGOVOJ SUPRUZI Iznošenje završnih reči zakazano za 31. maj
Foto: privatna arhiva

Kerekeš je, u svojstvu svedoka, izjavio da je predmetne večeri bio u stanu Milutinovića i potvrdio da je Tamara donela i pokazala pištolj za koji je rekla da ga je nabavila kako bi osigurala svoju bezbednost.

- Krajem leta, 2021. godine, u večernjim časovima sam sedeo sa Tamarom i Slobodanom u njihovom stanu, u dnevnoj sobi. Pili smo vino i razgovarali. U jednom momentu smo se Slobodan i ja dotakli teme bezbednosti. Tamara je rekla da se ona obezbedila za svoju bezbednost, na šta se Slobodana nasmejao i pitao: "Kako si se ti to obezbedila?" Ona je otišla od stola i donela sivu majicu za trening, otvorila je i pokazala pištolj - ispričao je Kerekeš, inače prijatelj Milutinovića.

U tom trenutku je Slobodan Milutinović koji, prema rečima ovog svedoka, nije poverovao da je u pitanju pravi pištolj, upitao svoju suprugu da li je to kupila u "Promenadi", aludirajući na to da je reč o igrački. Tamara je, kako je precizirao, zatvorila majicu i vratila ju je odakle je uzela, ali nije rekla odakle joj pištolj, niti od koga ga je nabavila.

Kerekeš je izjavio da se on ne razume u oružje, ali da je taj pištolj bio običan, crne boje, bez burenceta.

- Ja taj pištolj nisam uzimao u ruke, ne mogu da kažem ni da li je Tamara, nisam video ni da li ga je držala u ruci - rekao je svedok i dodao da je, koliko se seća, tek tri-četiri nedelje kasnije, iz novina saznao da je policija u njihovom stanu pronašla pištolj.

Podsetimo, optužnim aktom Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu bračnom paru Milutinović se stavlja na teret da su dana 5. septembra 2021. godine u Novom Sadu, u stanu neovlašćeno držali vatreno oružje, čime su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Inače, na početku suđenja, 11. marta 2022. godine, supružnici nisu priznali krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave koje su ranije dali u tužilaštvu. Slobodan Milutinović je na početku glavnog pretresa izjavio da nije znao da u stanu u kojem živi sa porodicom imaju pištolj i da je to saznao kada im je došao prijatelj u posetu. Naime, kako je rekao, dok su sedeli i razgovarali, u priči su se dotakli i njegove i Tamarine bezbednosti.

Njegova supruga je prilikom dopune svoje odbrane izjavila da je pištolj nabavila za "ne daj bože" jer je njen suprug često bio odsutan, a ona je bila sama sa decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.

- Mom mužu su više puta paljena vozila, čak mu je i bomba postavljena pod auto u trenutku dok sam ja bila dve ulice dalje od auta koji je eksplodirao, često je napadan i sa ulice ispred naše zgrade dobacivali su pogrdna imena za mog supruga, pa sam zbog bezbednosti nabavila pištolj za koji sam samo ja znala. Uvila sam ga u njegovu staru majicu za trening i držala u korpi za prljav veš koju niko ne dira osim mene - izjavila je Tamara Milutinović i dodala da je pre nego što je, prilikom pretresa, pištolj pronađen u ormaru u spavaćoj sobi.

Ona ga premestila na to mesto iz korpe za veš. Naglasila je da je uvidela da je pogrešila što je nabavila pištolj i da se kaje.

Pištolj je, kako je u svom svedočenju potvrdio operativac novosadske policije Saša Milanović, koji je bio u pretresu stana Milutinovića, pronađen u spavaćoj sobi u ormaru, među garderobom, a pronašao ga je jedan od njegovih kolega. To je potvrdila i komšinica bračnog para Milutinović, koja je prisustvovala pretresu njihovog stana kada je pronađen pištolj.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra 2021. godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Slobodan Milutinović Snajper je na suđenje došao iz kućnog pritvora jer je 6. aprila u novosadskom Višem sudu nepravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora zbog tri krivična dela - prinude, protivpravnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja sugrađanke U. J. (24) sa kojom je bio u emotivnoj vezi, dok je oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. Njemu je tada pritvor, u kom se nalazio od 19. septembra 2021. godine, ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, koja može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading