DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO Danas je tačno godinu dana od ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu
Foto: Alo.rs

-Da imam nekog dušmanina od ovoga bih zalegao- izgovorio je Luka Žižić (37) kad je ugledao svog ubicu, ne sluteći da će trenutak kasnije upravo on pucati u njega. 

Vlasnik kafića "Ritual" u novobeogradskom Bloku 44  izrešetan je pre godinu dana u svom lokalu, naočigled rođenog brata i prijatelja. Izdahnuo je ubrzo na licu mesta, dok je ekipa Hitne pomoći bezuspešno pokušavala rda mu pomogne.

Suđenje Stefanu Milašinoviću (23), plaćenom ubici iz Kraljeva, optuženom za likvidaciju Luke Žižića 28. aprila prošle godine, još nije zakazano.

DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO Danas je tačno godinu dana od ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu

Foto: Alo.rs

 

 

Milašinović je osumnjičen i da je 12. februara 2021. godine ubio Kragujevčanina Nikolu Zečevića, poznatijeg kao Zeka, vlasnika Vile "Jelena" u tom gradu.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za ubistvo Luke Žižića, Milašinović se tereti za teško ubistvo, neovlašćeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22), koji se tereti za pomoć počniocu posle krivičnog dela, jer je Milašinoviću omogućio skrivanje. Obojica su u pritvoru.

DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO Danas je tačno godinu dana od ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu

Foto: Alo.rs

 

 

Prema navodima optužnice, Stefan Milašinović je 28. aprila oko 18.50 časova na podmukao način ubio Luku Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Milašinović se tereti da je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon i sa hirurškom maskom na licu. Nosio je kačket na glavi i tamne rukavice. Učtivo je pitao Lukinog brata, inače svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio. U toaletu se zadržao samo 30 do 60 sekundi, a potom je napustio lokal.

DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO Danas je tačno godinu dana od ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu

Foto: Alo.rs

 

Vratio se, međutim, posle nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižić sa prijateljima i u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja CZ, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je, kako se navodi u optužnici, povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je električnim trotinetom, kojim je i došao, da pobegne sa lica mesta

Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, a skrovište mu je obezbedio optuženi  Jovan U., koji je uhapšen samo osam dana posle njega 13. maja. Oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, da podsetimo, branila su se ćutanjem, a da li će pred sudskim većem u sudnici izneti odbranu preostaje da se vidi.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka je odmah posumnjao u Milašinovića, koji je ušao u lokal maskiran u radnika. On je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a zatim je za stolom prijateljima rekao: "Da imam nekog dušmanina od ovoga bih zalegao”. Njegovi prijatleji su komentarisali da im je taj mladić bio sumnjiv.

 

Posle pucnjave, kako su ispričali očevici, nastala je panika, a Luki je bila krvava glava. Momci koji su bili oko njega takođe su isprskani krvlju i forenzičari su i sa njih skidali tragove.

- Niko nije poznavao tog što je ušao. Skočili su na njega i uspeli da mu otmu pištolj, ali im se otrgao i pobegao iz lokala. Svi smo čekali da li će Hitna pomoć koja je odmah stigla uspeti da reanimira Luku, ali nije - ispričao je za 24sedam jedan od očevidaca zločina.

Bezbednosne kamere su snimile ubistvo, a pojavio se i snimak na kom se vidi da su prijatelji ubijenog pokušali da zaustave egzekutora.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading