OKONČAN DOKAZNI POSTUPAK BRAČNOM PARU MILUTINOVIĆ Snajperu i ženi zavšne reči 31. maja
Foto: Alo/facebook/Printscreen

Ovaj svedok je ispričao da je krajem leta 2021. godine bio u poseti kod Milutonovića u njihovom stanu. Sedeli su, pili vino i razgovarali, a u jednom momentu su se  on i Snajper dotakli i priče o njihovoj bezbednosti. Tamara je u jednom momentu, kako je ispričao ovaj svedok rekla da je ona osigurala svoju bezbednost, na šta se Slobodan nasmejao i pitao kako se to obezbedila?

- Ustala je, otišla od stola, i vratila se ubrzo - ispričao je svedok Kerekeš. - U ruci je držala sivu majicu, staru, za trening, razotkrila je i pokazala pištolj. Slobodan ju je pitao da li je to kupila u Promenadi, aludirajući na to da pištolj nije izgledao kao pravi, da je zapravo igračka. Sklopila je zatim majicu, i vratila ju je odakle je i uzela.

Žena pešak povređena u saobraćajnoj nesreći u Starom gradu! - Alo.rs

Napominjući da se ne razume u oružje, svedok je kazao da je taj pištolj bio crne boje, običan bez burenceta.

- Ja taj pištolj nisam uzimao u ruke, a da li ga je Tamara držala u ruci, ne znam - izjavio je svedok, dodajući da mu je poznato da je Slobodanu pre toga bila podmetnuta bomba ispod vozila i da je pokušano njegovo ubistvo. Tamara nije rekla kada je i od koga nabavila pištolj. Koliko se sećam, iz novina sam posle tri, četiri nedelje saznao da je policija u njihovom stanu pronašla pištolj.

Na početku suđenja, 11. marta prošle godine, supružnici nisu priznali krivično delo koje im se optužnim predlogom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave, ranije date u tužilaštvu. Nisu odgovorali ni na pitanja, jer, kako su rekli, smatraju da su im DNK nalazi podmetnuti.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra 2021. godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

U SUDNICI S NANOGVICOM

Snajper je juče u sudnicu došao iz kućnog pritvora, sa nanogvicom uz elektronski nadzor. On je 6. aprila u Višem sudu osuđen nepravosnažno na dve i po godine zatvora zbog tri krivična dela:prinude, protivparvnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja sugrađanke U.J. (24) sa kojom je bio u emotivnoj vezi, dok je oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. Njemu je tada pritvor ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz primenu elketronskog nadzora, koja može rajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading