EKSKLUZIVNO Redakcija Alo! došla u posed video-snimka koji je rešio slučaj svirepog zločina na Novom Beogradu - Nožem iz rukava presudio Ivanu!
Foto: Alo/FOTO: Aleksandar Nalbantjan

Na snimku se vidi trenutak kada Ibrahimović stiže automobilom ispred Urgentnog centra zajedno sa Dragišom Trifunovićem, ocem teško povređenog Ivana, koji je ubrzo posle toga iskrvario i umro uprkos naporima lekara. Kako se vidi na snimku, čim je Trifunović izašao iz automobila i okrenuo mu leđa, Ibrahimović je ustao sa mesta vozača i izvadio nož iz rukava, a potom ga odložio u automobil.

Ivan je ubijen nedaleko od ulaza svoje zgrade, u Ulici dr Ivana Ribara 188 na Novom Beogradu. Drama se odigrala oko tri ujutru, neposredno posle dočeka Srpske nove godine i žurke koju su zajedno organizovali u kući Damirovog dede u Vojvođanskoj ulici na Bežaniji. Njihov kontakt, na parkingu između dva automobila, trajao je svega nekoliko sekundi, a na snimku s nadzornih kamera se vidi da obojica zamahuju rukama, posle čega Ivan počinje da beži, dok Ibrahimović trči za njim. Ivan je nekoliko sekundi kasnije, posle pretrčanih dvadesetak metara, pao na beton, ali taj trenutak nije zabeležen na snimcima jer kamera sa zgrade koja pokriva to mesto nije radila.

Minut kasnije, kako pokazuje snimak, na mesto sukoba stiže Ivanov otac Dragiša Trifunović. On kaže da ga je supruga Biljana probudila i da je maltene pravo iz kreveta istrčao iz zgrade da bi potražio sina. Zatekao ga je kako leži na pločniku, dok je pored njega bio Damir, koji ga je hrabrio da bude jak.

- Damir ga je oslovljavao nadimkom Džane i ponavljao: „Džane, izdrži! Džane izdrži!". Meni je tada rekao: „Džane me je šutnuo, a ja sam njega posekao čašom". Pokazao mi je mesto uboda na Ivanovim grudima, govoreći: „Drži ga! Jak je on, izdržaće“. Međutim, tek sam kasnije shvatio da je Damir u tom trenutku zapravo priznao ubistvo... Tada sam samo mislio kako da spasemo Ivana. Vukli smo ga po betonu do Damirovog automobila i odvezli smo ga u Urgentni centar – kaže Trifunović za Alo!.

EKSKLUZIVNO Redakcija Alo! došla u posed video-snimka koji je rešio slučaj svirepog zločina na Novom Beogradu - Nožem iz rukava presudio Ivanu!

FOTO: Aleksandar Nalbantjan

 

 

Slavka Babić: Nije se ni pokajao

Punomoćnik porodice Trifunović, advokat Slavka Babić ističe da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku bila sramna!

- Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i tako razrešiti motiv ubistva. Smatram da je Ibrahimović trebalo da odgovara za krivično delo teško ubistvo jer se na osnovu snimaka jasno vidi da je na svirep i podmukao način ubio svog najboljeg druga sa kojim se družio još od vrtića! Okrivljeni je iskoristio naivnost najboljeg druga koji mu je kobne noći prilazio prijateljski, raširenih ruku i zabio mu nož u srce. Tokom suđenja se nije pokajao niti je pokazao i najmanji ljudski gest - tvrdi Slavka Babić.

EKSKLUZIVNO Redakcija Alo! došla u posed video-snimka koji je rešio slučaj svirepog zločina na Novom Beogradu - Nožem iz rukava presudio Ivanu!

FOTO: alo.rs

O svemu što se te večeri odigralo Ivanov otac Dragiša Trifunović navodi da mu u prvi mah nije bilo jasno ko je Ivanu naneo smrtnu ranu.

- Kamere su snimile njihov susret i na tom snimku nema treće osobe, kako je Damir kasnije tvrdio na sudu. Ivan je išao prema njemu sa rukama u džepovima, što znači da se nije nadao da će najbolji drug da ga napadne. Nije očekivao da će da ga povredi, ali je Damir istrčao iz automobila i direktno ga udario. Dok je Ivan vadio ruke iz džepova, on ga je udario drugi put. Ivan je posle toga pokušao da pobegne, okreneo se i potrčao, ali je ubrzo pao - kaže  Dragiša, i ističe da na ulici u tom trenutku nije bilo nikoga osim njih trojice.

- Damir je na sudu izjavio da je Ivana navodno neko jurio i da je bilo svađe. Međutim, da je bilo svađe i tuče, to bi se čulo jer je bila noć. Bilo je tiho, dobro se sećam, tako da bi neko od komšija čuo svađu. Nisam ni ja video da bilo ko beži, a naišao sam 30-40 sekundi posle toga - tvrdi Dragiša Trifunović.

EKSKLUZIVNO Redakcija Alo! došla u posed video-snimka koji je rešio slučaj svirepog zločina na Novom Beogradu - Nožem iz rukava presudio Ivanu!

FOTO: snimak sa nadzornih kamera

 

Oružje kojim je Ivan ubijen do danas nije pronađeno. Prema rečima sudskih veštaka, u pitanju je oštar predmet koji ima sečivo sa obe strane i kojim je mladić uboden direktno u srce.

Dragiša tvrdi da je i posle okončanog suđenja jedno pitanje ostalo nerešeno jer nije utvrđeno šta se desilo s Ivanovom jaknom.

- Dok smo vukli Ivana, na snimku se vidi da je bio u jakni... Malo mu je spala, ali je bila na njemu. Ne znam da li je ostala u Damirovom automobilu ili je spala dok smo ga unosili u bolnicu, ali je nigde nema, kao da je u zemlju propala... Nema ni oružja, nisam ga video tamo gde je Ivan ležao - kroz suze priča očajni otac.

Ibrahimović je uhapšen 14. januara 2021. i do 7. aprila 2022. godine je bio u pritvoru. Tužilaštvo je protiv njega vodilo istragu za krivično delo teškog ubistva, ali je na kraju optužen za takozvano obično ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna do 15 godina zatvora. On je pred Višim sudom u Beogradu negirao krivicu, nije izrazio kajanje niti je porodici izjavio saučešće. Nije se pojavio na izricanju presude, a upućivanje na izdržavanje kazne mu predstoji tek posle drugostepene presude. 

EKSKLUZIVNO Redakcija Alo! došla u posed video-snimka koji je rešio slučaj svirepog zločina na Novom Beogradu - Nožem iz rukava presudio Ivanu!

FOTO: snimak sa nadzornih kamera

 

 

Sudija potvrdila: Vidi se da okrivljeni vadi oštricu 

Viši javni tužilac je tražio da Ibrahimović bude osuđen na 15 godina zatvora, koliko je propisano zakonom za obično ubistvo, ali mu je sud izrekao blažu kaznu, navodeći da su njegova izrazita mladost i ranija neosuđivanost prihvaćeni kao olakšavajuće okolnosti. 

Sudija je u obrazloženju presude navela da je na osnovu snimaka sa nadzornih kamera utvrđeno da je Ibrahimović počinio ubistvo.

- Jasno se uočava trenutak kada okrivljeni izlazi iz svog vozila, trči prema Trifunoviću, vadi oštricu iz svoje jakne i udara ga u levu stranu grudnog koša. Veštak dr Momčilo Jakovljević je utvrdio da je smrt nastupila usled probijanja grudnog koša i obilnog iskrvarenja. U trenutku kada je otac Ivana Trifunovića ulazio u Urgentni centar, snimak nadzornih kamera jasno pokazuje da je Ibrahimović iz zadnjeg džepa pantalona izvukao nož i ostavio ga u svoj auto - rekla je sudija u obrazloženju presude.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading