VELIKA ZAPLENA NA GRANIČNIM PRELAZIMA Pokušali da prošvercuju novac, zlato, skupoceni sat
Foto: Alo/Uprava carina Republike Srbije

Na ulaznoj strani graničnog prelazu Horgoš su 22. i 23. aprila 2023. godine otkrivena dva slučaja krijumčarenja deviza i zaplenjeno je gotovo 72.000 evra.

NA 3, 2, 1! Specijalci pozvonili u hodniku zgrade, vrata su se otvorila, a onda je usledila uvežbana akcija! (VIDEO)   

Кod 52-godišnjeg muškarca, koji je ''mercedesom'' strane registracije sam putovao iz Češke ka našoj zemlji, pronađeno je 68.800 neprijavljenih evra u džepovima i torbici. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, dok je do okončanja postupka pred nadležnim sudom zadržana suma od 58.800 evra.

VELIKA ZAPLENA NA GRANIČNIM PRELAZIMA Pokušali da prošvercuju novac, zlato, skupoceni sat

Uprava carine

 

Dan kasnije je na istom prelazu, tokom detaljne ulazne kontrole, u vratima audija kojim je iz Republike Slovačke ka Srbiji sam putovao 55-godišnji muškarac, pronađeno dodatnih 13.000 sakrivenih evra, nakon što je putnik prethodno prijavio i pokazao dozvoljenu sumu od 10.000.

Na graničnom prelazu Gradina carinici su 23. aprila 2023. godine, prilikom detaljne izlazne kontrole, u felni rezervnog točka jedne ''honde'' strane registracije, pored protivpožarnog aparata, pronašli i dve zlatne poluge ukupne težine 638 grama.

Pomenutim automobilom je iz Republike Češke ka Bugarskoj putovalo dvoje stranih državljana, a kako vrednost otkrivenog investicionog zlata, koja je procenjena na oko 7.500 evra, prelazi trećinu vrednosti vozila i automobil je zadržan do okončanja postupka pred nadležim sudom.

VELIKA ZAPLENA NA GRANIČNIM PRELAZIMA Pokušali da prošvercuju novac, zlato, skupoceni sat

Foto: MUP Srbije

 

Skupoceni ženski sat marke ''Chopard'', čija je vrednost prema pronađenoj pratećoj  dokumentaciji oko 10.000 evra, zaplenjen je na graničnom prelazu Batrovci 22. aprila 2023. godine.

Skupoceni sat je otkriven u originalnoj kutiji sa računom o kupovini i popunjenim obrascem za povraćaj PDV-a u prtljagu jednog bračnog para koji se iz BiH uputio ka Srbiji.

U Upravi carine podsećaju, da se bez prijavljivanja preko granice može preneti suma koja ne prelazi 10.000 evra, kao i da sve dragocenosti koje putnici nose sa sobom obavezno treba prijaviti, jer se tako sprečava rizik da one budu privremeno ili trajno oduzete zbog učinjenog prekršaja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading